u Münchenu

Unatoč najavljenom nevremenu Adele ne otkazuje koncert: Kreće prva večer velikog spektakla

02.08.2024 u 20:36

Bionic
Reading

Britanska pop zvijezda Adele će tijekom četiri tjedna nastupiti pred oko 730 tisuća obožavatelja. Njezin prvi koncert u glavnom gradu Bavarske, unatoč straha od otkazivanja zbog najavljene oluje, ipak nije otkazan te sve ide po planu

Adele će večeras, 2. kolovoza, poželjeti dobrodošlicu desecima tisuća obožavatelja na prvom od svojih 10 koncerata na namjenski izgrađenom stadionu u Münchenu. Koncert će se ipak održati, nakon što je završna generalna proba otkazana zbog prijetnje grmljavinskim nevremenom i jakom kišom u glavnom gradu Bavarske, piše Independent

Organizatori su rekli da su odluku o otkazivanju utrke donijeli 'zbog sigurnosnih mjera'. Privremeni stadion, koji se proteže na 400 tisuća četvornih metara preko sajmišta u Münchenu izvan grada, sastavio je tim od 700 članova i primit će do 75 gostiju po nastupu. A 36-godišnja Adele nastupit će na pozornici koju je osmislio Florian Wieder, čovjek koji stoji iza scenografije za Euroviziju i America's Got Talent.

Mjesto koncerta također uključuje i 'Adele World', zajedno s bavarskim pivskim vrtom, barom nazvanim po njezinom nedavnom singlu 'I Drink Wine' i pubom po uzoru na The Good Ship u Kilburnu, sjeverozapadnom Londonu, gdje je Adele običavala nastupati.

Pjevačičin menadžer, Jonathan Dickins, rekao je novinarima da će atmosfera biti 'ugodna', ali i u 'potpunoj suprotnosti' Adelinoj rezidenciji u Las Vegasu, prenosi The Guardian. Produkcijski tim rekao je da je samo ekran pozornice, pozadina veličine 220 x 30 metara koja će blokirati buku s obližnje autoceste, koštao oko 40 milijuna eura.

Ukupni troškovi produkcije procjenjuju se na stotine milijuna eura. Stručnjak za lokalnu ekonomiju Clemens Baumgärtner procijenio je da bi Adelinih 10 nastupa generiralo oko 566 milijuna eura za München, što nije pridonijelo troškovima produkcije.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Vježbala je kao luda

Inače, Adele je ranije ove godine rekla obožavateljima na nastupu u Las Vegasu da je vježbala 'kao luda' kako bi bila u formi za München, gdje će hodati 'šest do osam kilometara' svake večeri dok je na pozornici.

'Vratila sam se u teretanu i treniram kao da sutra ne postoji, radim dvije ili tri sesije dnevno', rekla je. 'Moja stražnjica opet postaje čvrsta! S njom mogu pomicati planine. Vježbala sam kao luda.'

'Razlog zašto vježbam kao da sam sportašica je taj što je ta pozornica ogromna,' dodala je.

Adele je u srpnju objavila da planira uzeti 'veliku pauzu' od glazbe nakon posljednje serije nastupa, uključujući završne rezidencije u Las Vegasu u studenom.

Govoreći za njemačku televizijsku kuću ZDF, rekla je da je njen 'rezervoar trenutno prilično prazan'. 'Uopće nemam planove za novu glazbu. Želim veliku pauzu nakon svega ovoga i mislim da se želim baviti drugim kreativnim stvarima samo neko vrijeme. Znate, ja uopće ne pjevam kod kuće', rekla je. 'Kako je to čudno,' dodala je.

  • +5
Adele i Ed Sheeran na utakmici Engleska-Nizozemska Izvor: Profimedia / Autor: HMB MEDIA / IMAGO SPORTFOTODIENST / KIERAN MCMANUS / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA