POČINJE ODBROJAVANJE

Uoči koncerta u Areni: Kultni Dream Theater singlom 'Night Terror' najavili novi album

11.10.2024 u 15:48

Bionic
Reading

Dream Theater, dobitnici Grammy nagrade, pioniri progresivnog metala i jedan od najznačajnijih bendova toga žanra, u sklopu velike svjetske turneje povodom 40. obljetnice postojanja na glazbenoj sceni stižu u Arenu Zagreb 29. listopada

Turneja 'An Evening with Dream Theater 2024. - 2025.' obilježiti i povratak originalnog bubnjara benda Mikea Portonoya koji se bendu vratio nakon 13 godina izbivanja.

U Zagreb tako dolazi zlatna postava benda, koju uz Mikea Portonoya čine John Petrucci na gitari, James LaBrie (vokal), John Myung na basu i Jordan Rudess na klavijaturama.

Ova postava upravo je završila i novi album 'Parasomnia', 16. studijski i prvi s Portnoyem nakon 'Black Clouds & Silver Linings' iz 2009. godine. 'Parasomnia' izlazi na svjetlo dana 7. veljače 2025., a upravo je objavljen i novi singl 'Night Terror' i glazbeni spot kojeg možete vidjeti ovdje.

Od uvodne pjesme 'In The Arms Of Morpheus' do posljednje 'The Shadow Man Incident', Dream Theater se vraća sa zbirkom pjesama koja prikazuju upravo ono što je bendu priskrbilo vjerne sljedbenike kroz zadnja četiri desetljeća.

U trajanju od 71 minute, 'Parasomnia' vodi slušatelja na glazbeno putovanje koje je postalo sinonim za bend od početka njihove karijere.

Inače, u intervjuu za tportal pjevač benda Dream Theater James LaBrie najavio je spektakl za pamćenje.

'Jedva čekamo koncert, uzbuđeni što se vraćamo u Zagreb. Vaša zemlja je prekrasna, a imate i sjajne glazbenike. Ono što fanovi mogu očekivati ​​je oko ​​tri sata showa, produkcija će biti fenomenalna, uz vizualne prikaze, ekrane, stage…. To će biti nešto fantastično. Mikeu Portnoyu dali smo ponovno zadatak da osmisli set liste i on to radi nevjerojatno, sastavio je izvrsnu set listu za europsku turneju. I reći ću vam nešto, da sam ja obožavatelj bio bih izvan sebe od veselja zbog tih pjesama koje će biti odsvirane. Mi imamo veliki katalog i set lista obuhvaća mnoge sjajne pjesme. To će biti 'high energy' show, jako sam uzbuđen zbog nastupa i veselim se koncertu', otkrio nam je tad James.