'TU SAM ZA TEBE'

Uskoro premijera: Dirljiv dokumentarac o četiri žene i borbi protiv opake bolesti

24.10.2024 u 17:48

Bionic
Reading

Svečana premijera dokumentarnog filma 'Tu sam za tebe' održat će se u utorak, 29. listopada s početkom u 20 sati u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinestaru

'Tu sam za tebe' je dirljiv i inspirativan dokumentarni film koji prati život i prijateljstvo četiri žene u četrdesetim godinama, koje su povezane zajedničkom borbom protiv raka dojke.

Ovaj film, koji potpisuje autorski tim Mirele Sakoman (redateljica) i Senada Zemunovića (producent i snimatelj), prikazuje snagu, hrabrost i izdržljivost žena koje su odlučile slaviti život, unatoč suočavanju s ozbiljnom bolešću.

Film naglašava kako ove žene, iako s dijagnozama maligne bolesti, nastavljaju živjeti ispunjene i aktivne živote. Kroz svoju međusobnu podršku, one pronalaze način da prevladaju prepreke i vode svakodnevicu bogatu ljubavlju, humorom i kreativnošću. 'Tu sam za tebe' ne pokušava izazvati sažaljenje, već divljenje prema životnoj snazi glavnih junakinja, te donosi poruku nade, prijateljstva i solidarnosti.

Ovo nije film o bolesti, nego o životu. On ohrabruje i educira gledatelje kako pružiti podršku onima koji se suočavaju s teškim dijagnozama, te ističe važnost prevencije, psihološke pomoći i novih pristupa liječenju.

Premijeru će uveličati i protagonistice filma, koje će podijeliti svoja iskustva i pružiti priliku za razgovor o izazovima i pobjedama koje su prošle. Poseban doprinos filmu dala je i Udruga 'Sve za Nju', koja okuplja žene oboljele od raka dojke i pruža im podršku. Članice udruge sudjeluju u filmu, čineći ga još autentičnijim i emotivnijim.

Autorski tim, kojeg čine redateljica Mirela Sakoman i producent i snimatelj Senad Zemunović, iza sebe već imaju mnogobrojne društveno angažirane filmove. Njihovi raniji radovi, poput filmova 'Josipa, volim te' i 'Eugen što želiš', također su pobudili velik interes javnosti i prikazani su na brojnim televizijskim kanalima i kinodvoranama diljem Europe.

Dokumentarni film snimila je 12:21 produkcija za HRT te će biti prikazan dan nakon premijere 30. listopada u 20.15. na Prvom.