31. listopada

Velikan techno scene Adam Beyer zvijezda je ovogodišnjeg BSH Dia de los Muertos

11.09.2024 u 09:58

Bionic
Reading

Iako ljeto još kalendarski traje, velika vijest dolazi s najavom najpoznatijeg hrvatskog Halloween partija, kojim glazbeni brend BSH za 31. listopada najavljuje dolazak velikana techno scene Adam Beyera. Sedam godina Dia de los Muertos glazbeni je spektakl koji je tjednima unaprijed rasprodan, a uvijek se održava na posebnim lokacijama. Do ove godine ga je posjetilo čak 15 tisuća ljudi

O Adam Beyeru gotovo se sve zna. Ovaj glazbeni čarobnjak i nakon 30 godina karijere, na Ibizi ima ljetnu rezidenciju u najboljem svjetskom klubu Hi. Jedan je od rijetkih DJ-a čija karijera traje neprestano i na samom je vrhu još od 90-ih godina. Beyer je više puta nastupao na gotovo svim klupskim festivalima širom svijeta, on je prvi koji je upisao 100 nastupa na svjetski poznatom festivalu Awakenings.

Uz brojne kompilacije i radio izdanja, pokrenuo je tri diskografske kuće, uključujući ogromnu Drumcode, svjetski dominantnu marku s radio emisijom. Upravo je Beyer potaknuo novi val europskog techna sredinom 90-ih godina s izdanjima za Planet Rhythm Records i kultnim Drumcode. Danas ne postoji veća techno etiketa ili bend. Uz nastup u Zagrebu te one na Ibizi, Beyer ove jeseni ima još jednu rezidenciju na M2 Miami, ide na turneju po Južnoj Africi i Južnoj Americi.

Día de Muertos je praznik koji se tradicionalno slavi 1. i 2. studenog, iako se mogu slaviti i drugi dani, poput 31. listopada ili 6. studenog. Najviše se obilježava u Meksiku i latinskim zajednicama, a ekvivalent je Danu mrtvih koji se obilježava u Europi.

Najava dolaska glazbenog velikana u Zagreb poziv je svima da odmah počnu s planovima za najbolje kostime ili pak make up pod kojim će se uspješno sakriti na najluđem partiju ususret Novoj Godini. Ulaznice za nastup Adam Beyera mogu se kupiti u sustavu Entrio.hr.