Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski

Vodimo vas na koncert Joséa Carrerasa u Zagrebu!

18.09.2024 u 14:41

Bionic
Reading

José Carreras, jedan od najistaknutijih opernih pjevača svoje generacije, 23. rujna dolazi u Zagreb kako bi održao koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski

Slavni tenor, kojeg će pratiti Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem Davida Giméneza, izvest će neka od svojih najpoznatijih djela. Njegov glas, koji je ispunjavao najveće koncertne dvorane svijeta, donosi Zagreb publici posebnu vrstu umjetničke čistoće, izvanredne tehnike i nepogrešivog izraza. Ovaj koncert je i zbog činjenice da je ovo jedna od posljednjih prilika za čuti Carrerasa uživo, s obzirom na to da se nalazi u završnoj fazi svoje impresivne karijere.

Carreras ni nakon 77. rođendana nije stao s pjevanjem, jer je ono, kako kaže njegova strast i važan dio života. U prosincu 2022., Carreras je za španjolske medije izjavio: 'Vjerojatno ću pjevati još godinu ili najviše dvije. Volio bih se posljednji put vratiti na neka mjesta gdje sam već nastupao.' Sada, u trećoj godini nakon te izjave, među dvoranama koje želi ponovno vidjeti nalazi se i Lisinski.

Posebno uzbuđenje zbog ovog događaja izražavanaša poznata sopranistica Martina Zadro, koja će nastupiti uz Carrerasa. 'Osobito se veselim ponovnom nastupu s gospodinom Carrerasom, posebno u mom rodnom gradu Zagrebu! Ovo je naš sedmi zajednički nastup, počevši s koncertom u pulskoj Areni 2016. godine, a zajedno smo nastupali u Grazu, Ljubljani, Saudijskoj Arabiji, na Elbi i na Festivalu Castell Peralada u blizini Barcelone, njegovog rodnog grada. Kao i uvijek, to je veliko uzbuđenje nastupiti uz legendu kakva je José Carreras, i počašćena sam što me ponovno odabrao za svoju gošću. Publiku ćemo osvojiti svojim srcima!' izjavila je Zadro.

José Carreras poznat je po svojoj izvanrednoj vokalnoj tehnici. Njegov glas, prepun topline i izražajnosti, osvojio je slušatelje diljem svijeta, a prodaja više od 85 milijuna nosača zvuka čini ga jednim od najuspješnijih opernih pjevača svih vremena.

Osim što je obilježio opernu povijest svojim glasom, Carreras je ostavio neizbrisiv trag i na humanitarnom polju. Nakon što je prebolio leukemiju 1987. godine, osnovao je Međunarodnu zakladu za leukemiju José Carreras s ciljem pružanja podrške istraživanju i liječenju te bolesti. Njegova zaklada i danas aktivno radi na poboljšanju kvalitete života pacijenata oboljelih od leukemije diljem svijeta.

Upravo zbog toga, Carrerasov povratak na scenu nakon bolesti bio je još snažniji, a 1990. godine postao je poznat kao jedan od članova legendarnih 'Tri tenora', uz Plácida Dominga i Luciana Pavarottija. Njihov prvi koncert, održan povodom Svjetskog nogometnog prvenstva u Italiji, postao je svjetski fenomen, a trio je nastavio nastupati i kasnije, ostvarivši rekordnu prodaju albuma koja još uvijek drži rekorde u klasičnoj glazbi.

Repertoar zagrebačkog koncerta bit će prepun talijanskih glazbenih dragulja, a koncertom će dirigirati David Giménez, Carrerasov dugogodišnji suradnik, poznat po svom razumijevanju vokalne glazbe i orkestracije, koji je također zaslužan za brojne nezaboravne koncerte diljem svijeta. Njegovo vodstvo će zasigurno osigurati da ovaj koncert bude vrhunski glazbeni doživljaj.

Ulaznice za koncert dostupne su putem platformi Eventim.hr i Ulaznice.hr, a očekuje se da će vrlo brzo biti rasprodane. Ljubitelji opere i svi oni koji cijene vrhunski vokalni i umjetnički doživljaj ne bi smjeli propustiti ovu jedinstvenu priliku da čuju jednog od najvećih opernih majstora našeg vremena.

Čitateljima tportala darujemo 1x2 ulaznice za koncert Joséa Carrerasa (23. rujna, Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski), a dobitnik će biti objavljen u ponedjeljak, 23. rujna.

Za sudjelovanje u nagradnom natječaju klikni na gumb ispod!

klikni ako se usudiš