ZANIMLJIV TAJMING

Zašto je majka Kate Middleton naglo okrenula ploču i to baš u ovom trenutku

04.12.2018 u 15:00

Bionic
Reading

Nakon 15 godina šutnje, Carole Middleton, majka vojvotkinje Kate, odlučila je progovoriti za medije. I dok magazini diljem svijeta prenose njezine riječi, Britanci se pitaju što zapravo stoji iza ovakvog poteza. Zbog čega je gospođa Middleton naglo okrenula ploču i zašto baš u ovom trenutku

U ponedjeljak je u cijelosti objavljen veliki intervju Carole Middleton u časopisu The Telegraph u kojem je razgovarala o svom poslovnom uspjehu, kćerima Kate i Pippi, unucima i svojim planovima za budućnost. Bio je ovo prvi puta da se majka britanske vojvotkinje otvorila svijetu. Medijsku šutnju prekinula je zatim i još jednim intervjuom za magazin Good Housekeeping u kojem se najviše orijentirala na 30 godina uspješnog poslovanja obiteljske tvrtke 'Party Pieces'.

I dok su brojni obožavatelji i pratitelji kraljevske obitelji jedva dočekali ovako nešto, postoje i oni koji sumnjičavo gledaju na ovaj nesvakidašnji potez. Tvrde kako postoje dva prikrivena razloga za ovo te kako je Carole izabrala vrlo nezgodan tajming svog intervjua.

'Nisam celebrity niti želim biti. Poznate osobe imaju svoju PR službu, ja ne trebam niti želim PR-a. Zapravo nisam tražila ništa od ovoga', govorila je Carole prije desetak godina, kada je javnost doznala za vezu njezine najstarije kćeri i britanskog princa Williama.

Carole i Michael Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U međuvremenu je njezina kći postala vojvotkinja, a na svijet je donijela i troje kraljevskih nasljednika, od kojeg i najstarijeg, princa Georgea - budućeg kralja. Sve to nije promijenilo stav gospođe Middleton koja se i dalje držala po strani i izbjegavala razgovore s medijima. S godinama su ona i njezin suprug Michael Middleton postali učestali gosti kraljice Elizabete, a svoje povjerenje pokazala im je i kada ih je pozvala na Royal Ascot.

Želi vratiti popularnost svoje kćeri

Dolaskom Meghan Markle u kraljevstvo, popularnost se naglo s Williama i Kate preselila na mlađeg brata Harryja i njegovu odabranicu. Nakon sedam godina vladavine, Kate je dobila žestoku konkurenciju, pogotovo u modnom smislu. Novine su sve više počele pratiti novu članicu, a Kate je pala u drugi plan.

Kada u proljeće po prvi puta postanu roditelji, Meghan i Harry ponovno će biti tema broj jedan, a skupa s njima i Doria Ragland.

  • +8
Kate Middleton i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Skeptici smatraju kako je Carole Middleton zbog toga upravo u ovom trenutku odlučila dati intervju, kako bi pažnju malo skrenula na sebe, svoju obitelj i svoju omiljenu kćer Kate. Takve sumnje pokazuju i oni koji vjeruju da su odnosi princa Charlesa i obitelji Middleton uvijek bili nategnuti. Osobe bliske kraljevstvu znaju da se oni baš ne podnose te da se druže tek na službenim prijemima.

Upravo zbog takve slike, Charles je odlučio izgraditi mnogo bolji odnos s obitelji nove snahe. Prigrlio je punicu svoga sina Harryja, a iskazao se i kada je Meghan otpratio do oltara u svibnju ove godine.

Tajming intervjua, prema mnogima je povezan i s navodnim sukobom Kate i Meghan o kojem se već danima ne prestaje pisati.

Promocija poslovnog carstva

Nakon što je rodila svoje treće dijete, danas 31-godišnjeg sina Jamesa, Carole Middleton sa suprugom (do tada pilotom) pokrenula je vlastiti posao. Otvorila je tvrtku koja prodaje materijale za zabave i tematske partyje. Online prodaja naglo je rasta i dobro poslovala, a u vrijeme vjenčanja princa Williama i Kate Middleton, doživjela je procvat.

Procijenjeno je da je tada, 2011. vrijedila 30 milijuna funti. Ove godine poslovno carstvo obitelji Middleton slavi 30. godina od osnutka, pa mnogi razlog intervjua vide i u dobro osmišljenoj marketinškoj strategiji. Glavni i jedini direktori tvrtke su Carole i Michael Middleton, a posao i dalje ide sjajno.

Prema pisanju britanskih medija, u ponudi imaju 7000 različitih materijala i artikala, od kojih se tjedno naručuje barem 4000. Razumljivo, u blagdansko vrijeme prodaja se udvostručuje.

Bilo kako bilo, većina Britanaca stvorila je ipak pozitivnu sliku o majci vojvotkinje od Cambridgea. Mnogi misle da je vedra, nasmijana, poduzetna i obiteljski nastrojena osoba te u njoj vide kako će u budućnosti djelovati Kate.