misteriozna vojvotkinja

Zašto Kate Middleton gotovo nikad ne govori u javnosti

05.07.2017 u 06:53

Bionic
Reading

Otkako je 2011. i službeno ušla u kraljevsku obitelj i ponijela prestižnu titulu vojvotkinje od Cambridgea, Kate Middleton konstantno je u centru medijske pažnje, uglavnom u kontekstu najbolje odjevenih žena svijeta, ali ono što iznenađuje njezina je šutnja. Ne sjećamo kada smo je zadnje čuli da daje izjavu ili drži govor

S obzirom na to da je jedna od najpoznatijih princeza svijeta i gotovo ne postoji osoba koja nije čula za nju, izuzetno je čudno to da toliko rijetko progovara u javnosti. 

Prvi put javnost je mogla svjedočiti njezinu glasu kada su ona i princ William objavili zaruke. Tijekom intervjua djelovala je vrlo staloženo i mirno, ali pritom i vrlo zaljubljeno i iskreno. Oduševila je tada svojim izgledom, ali i normalnim ponašanjem, i ubrzo postala omiljena princeza odmah nakon tragično preminule Diane.

  • +7
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nakon službene ceremonije i spektakularnog kraljevskog vjenčanja, koje je pratio cijeli svijet, Kate je uglavnom izbjegavala javne govore, intervjue i držala se rezervirano, ali uvijek sa smiješkom na licu.

Budući da glava Kensingtonske palače, kraljica Elizabeta II, stari i s godinama joj je sve teže pratiti ritam koji diktira njezina uloga, stariji unuk princ William i Kate nametnuli su se kao logični nasljednici barem medijske pažnje fokusirane na kraljevsku obitelj.

Autor: Youtube

Sve češće upravo njih gledamo na raznim događanjima na kojima se pojavljuju kao predstavnici cijele obitelji i navodno žele preuzeti što više dužnosti kako bi se olakšala količina posla koju kraljica mora obaviti. 

U svemu tome i Kate je dobila nekoliko novih obveza, ali na iznenađenje mnogih - još uvijek se često kloni mikrofona, pozornice i javnih govora.

Zadnji njezin javni nastup vidjeli smo kada je progovorila u ime kampanje 'Heads Together' i to je možda bio njezin najduži govor koji je javnost dosad čula. 

Sama Kate jednom je prilikom priznala da se ne osjeća najugodnije kada mora govoriti pred velikom skupinom ljudi i kako ima izuzetno veliku tremu. Zbog toga je orijentirala svoj rad uglavnom na djecu i bolesne, ispred kojih može biti potpuno prirodna i ne zamarati se formalnim govorima na pozornici. 

Govor vojvotkinje Kate Middleton Autor: Youtube

Iako se od javne osobe, pogotovo s njezinom titulom, ipak očekuje malo više glasa, uvijek simpatičnoj i elegantnoj princezi teško da će netko ovo zamjeriti pokraj modne inspiracije koju pruža milijunima žena.

Uostalom, kao što je princ Harry rekao jednom prilikom, kraljevski dvori oduvijek su intrigirali običan puk baš zbog svoje tajanstvenosti, pa možda u tome i leži razlog rijetkih javnih obraćanja najpopularnije princeze.