LICE S OŽILJKOM

Zbog nje se nekad kasnilo na posao, ronile su se rijeke suza; evo gdje je danas Marisol

21.06.2023 u 13:46

Bionic
Reading

Vijest o emitiranju nove meksičke telenovele 'Obiteljski grijesi', u kojoj glumi Erika Buenfil, koju svi pamte po ulozi djevojke tužne sudbine i s ožiljkom na licu, razveselila je mnoge. Osvajala je srca gledateljstva diljem naše zemlje te bila predstavnica brze i unosne televizijske forme kojoj je ostala vjerna i danas

Erika Buenfil je kao Marisol 1996. godine osvojila ljubitelje sapunica brzinom munje. Otad do danas prošla je kroz brojne turbulencije iz kojih je izašla jača, a uskoro će je obožavatelji u Hrvatskoj ponovno pratiti u seriji 'Obiteljski grijesi' na RTL-u.

Zbog Marisol Garcés del Valle vrlo brzo stekla je status zvijezde diljem svijeta i do danas joj je to jedna od najdražih uloga koje je snimila u životu. Djelomično i zato što ju je ta serija izvukla iz pakla ovisnosti i depresije u koju je zapala zbog nesretne ljubavi.

Nakon snimanja kultne serije, Buenfil se pojavila u još nekoliko većih uloga u telenovelama, ali se ipak više posvetila kazalištu i privatnom životu. Među ostalim je ostvarila ulogu u seriji 'Divlja mačka', a za onu u 'Pravim ljubavima' osvojila je nagradu TvyNovelas za najbolju glumicu, nagradu koja u Meksiku ima vrijednost poput američkog Oscara.

A život je nije mazio. Tako ju je partner Ernesto Zedillo Jr., sin bivšeg meksičkog predsjednika, napustio dok je čekala njihovog sina Nicolasa de Jesusa. Zanimljivo, glumica je tek godinama kasnije priznala da je on njegov sin, a otkrila je i da za njega nikada nije pitao. Kada su njezinom Nicolasu bile dvije godine, Erika je ostala bez majke, a potom i bez oca te bake. No nije se dala obeshrabriti i danas je ponosna na mladića u kojeg je izrastao njezin sin.

Gluma je i dalje njezina strast i ne planira tako brzo u mirovinu pa se veseli svakoj novoj ulozi. Svojim prepoznatljivim osmijehom i karizmom nastavlja osvajati publiku u projektima u kojima sudjeluje.

Vrlo je aktivna na društvenim mrežama, na kojima se nerijetko prisjeća trenutaka iz mladosti. Jedna je od rijetkih glumica koja nije pala pod utjecaj trendova i nije pokušala zaustaviti starenje estetskim operacijama ili sličnim tretmanima. Mladolikost i vitalnost održava zdravom prehranom i redovitim vježbanjem. Bavi se i pjevanjem te je snimila tri studijska albuma.

'Jako sam zdrava i ne znam gdje punim baterije. Ležim jedan, dva ili tri dana, priuštim si duže spavanje, jer osim toga, ja sam jedna od onih koji si okupiraju sve slobodno vrijeme - dok ne kažem sama sebi: 'Stani, odmori se, ne brini. Našminkaj se, posveti se oporavku, jedi dobro'', izjavila je ranije.

  • +3
Erika Buenfil Izvor: Profimedia / Autor: JAVIER ROJAS / Zuma Press / Profimedia