'ROSEANNE'

Zbog rasističkih objava na Twitteru otkazano snimanje popularne humoristične serije

29.05.2018 u 21:18

Bionic
Reading

Ponovnim okupljanjem i snimanjem popularne humoristične serije 'Roseanne', glumačka ekipa trebala je ponoviti uspjeh iz 90-ih, kada su gledatelji diljem svijeta s nestrpljenjem iščekivali nove nastavke. No, sve se promijenilo nakon što je glavna glumica, po kojoj je serija i nazvana, Roseanne Barr, odlučila putem svog Twitter profila objaviti tweetove prepune mržnje i rasizma

Iako je snimanje novih nastavaka popularne humoristične serije 90-ih, 'Roseanne', dočekano s oduševljenjem diljem svijeta, ono je brzo i nestalo. Veliki skandal ovih dana potresa televizijsku kuću ABC, zaslužnu za seriju.

Naime, nakon neukusnih, rasističkih objava na svom Twitter profilu, zaštitnog lica serije Roseanne Barr, njezina kolegica iz serije Wanda Sykes objavila je kako više nema namjeru biti dio glumačke ekipe, a tim povodom i ABC je otkazao daljnje snimanje serije.

  • +19
Humoristična serija 'Roseanne' Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Njezine izjave na Twitteru su odvratne i nespojive s onim što mi cijenimo, stoga smo odlučila otkazati snimanje', izjavio je predsjednik ABC Entertainmenta, Channing Dungey. Objavu, koja je pokrenula lavinu, Roseanne Barr napisala je u ponedjeljak navečer, a u njoj je, zagovornica predsjednika Donalda Trumpa, napala bivšu savjetnicu Baracka Obame, Valerie Jarrett, koja je Afroamerikanka.

'Muslimansko bratstvo i planet majmuna imali su bebu = vj', napisala je u tweetu, upotrijebivši incijale Valerie Jarrett, a dotakla se i Chelsea Clinton, kćeri Hillary i Billa Clintona, zbog njezinog braka s bankarom Marcom Mezvinskyjim, a koji je navodno nećak milijardera Georgea Sorosa.

O cijelom incidentu oglasile su se i njezine kćeri iz serije, glumice Sara Gilbert i Emma Kenney, koje su se ogradile od svega. Dan kasnije Roseanne Barr se ispričala zbog svega i najavila svoj 'odlazak s Twittera', no sve to stiglo je prekasno.

'Želim se ispričati Valerie Jarrett i svim Amerikancima. Zaista mi je žao što sam ispričala lošu šalu o njezinom bavljenju politikom i njezinom izgledu. Trebala sam razmišljati. Oprostite mi.'