ŠOKIRAO TALIJANE

'Ako to Ecclestone napravi, Ferrari mora napustiti Formulu 1!'

28.06.2013 u 09:29

Bionic
Reading

Izjava Bernieja Ecclestonea da bi Monza mogla izgubiti svoje mjesto u kalendaru Formule 1 izazvala je burne reakcije u Italiji

Legendarna staza, najstarija u F1 kalendaru, na kojoj se utrke voze od davne 1950. godine mogla bi postati žrtva Ecclestoneovog plana širenja Formule 1 na 'rastuća ekonomska tržišta'. Naime, već godinama vlasnik komercijalnih prava prijeti napuštanjem europskih staza u korist bogatih azijskih zemalja, Rusije i SAD-a.

'Moguće je da će Europa izgubiti par utrka u korist rastućih tržišta. Ako maknemo Monzu bit će to isključivo zbog ekonomskih razloga. Naravno, kvaliteta staze i organizacija bi također mogli biti bolji, ali to neće biti ključno,' izjavio je Bernie Ecclestone za talijanski magazin Panorama, što je izazvalo bijes u Italiji, a odlučno mu je odgovorio predsjednik Lombardije.

'On misli da je gospodar cijelog svijeta, ali takve stvari ne može raditi bez da se konzultira s ljudima. Ako to napravi, onda postoji samo jedna stvar kojom treba uzvratiti: Ferrari treba napustiti Formulu 1,' izjavio je Roberto Moroni te najavio da će regija Lombardija pokušati intervenirati ako se Bernie zaista odluči izbaciti Monzu iz kalendara.