veliki preokret

Ancelotti otkrio što je na poluvremenu rekao igračima: Zvučalo je kao utopija

23.10.2024 u 10:26

Bionic
Reading

Real Madrid je u 3. kolu Lige prvaka, u reprizi prošlogodišnjeg finala, ugostio dortmundsku Borussiju. Gosti su na poluvremenu šokantno vodilo 2:0, ali u nastavku su Luka Modrić i suigraču utrpali pet golova i slavili 5:2

Junak Real Madrida bio je Brazilac Vinicius Junior, koji je u drugom poluvremenu zabio tri gola, a nakon utakmice je trener 'kraljeva' Carlo Ancelotti otkrio kakva je atmosfera bila na poluvremenu te o čemu je sa svojim igračima pričao u svlačionici.

'Na poluvremenu smo rekli da moramo zabiti tri gola. Činilo se to kao utopija, no krenuli smo od malih stvari. Razgovarali smo o tome da moramo bolje dodavati i osvajati duele. Morali smo promijeniti dinamiku igre da bismo pobijedili', otkrio je Ancelotti te dodao:

'Bili smo smireni na poluvremenu, promijenili smo sistem igre i digli intenzitet te se dogovorili da ćemo pritisnuti visoko. Bilo je ovo najbolje drugo poluvrijeme u sezoni. Ali stav je bitniji od sustava igre.'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport

Jasno, nije mogao ne spomenuti Viniciusa koji je zabio hat-trick u ludom poluvremenu Reala.

'Rijetko netko ovako odigra drugo poluvrijeme. Ne kažem to jer je dao tri gola, već jer je pokazao karakter. Osvojit će Zlatnu loptu, ne zbog ovog što je pokazao večeras. Ova tri gola mu se već gledaju za sljedeću Zlatnu loptu', zaključio je Ancelotti.

  • +17
Real Madrid - Borussia Dortmund, Liga prvaka, 22.10.2024. Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN
Standings provided by Sofascore