DON CARLO

Ancelotti: Umirovit ću se u Real Madridu, ali prije toga želim samo jednu stvar

30.05.2024 u 09:50

Bionic
Reading

Najuspješniji trener u povijesti Lige prvaka ove subote ima priliku doći do petog naslova europskog prvaka. U finalu ga čeka Borussia Dortmund, a uoči te utakmice pričao je o svojoj trenerskoj metodologiji i planovima za budućnost

Carlo Ancelotti najuspješniji je trener u povijesti Lige/Kupa prvaka. U subotu ima priliku doći do pete titule; niti jedan drugi trener nema više od tri, koliko su uhvatili Bob Paisley, Pep Guardiola i Zinedine Zidane.

Popularni Don Carlo na Wembleyju će voditi Real Madrid protiv Borussije Dortmund, a kaže da bi mu upravo nova europska kruna bila velika želja prije odlaska u mirovinu.

'Završit ću karijeru u Real Madridu, ali prvo želim osvojiti još jednu Ligu prvaka. Sve dok me ovaj klub želi, bit ću mu na raspolaganju', rekao je.

Često ga se spominje kao jednog od posljednjih trenera 'starog kova', čija metodologija više pažnje obraća na psihološku pripremu nego taktiku. On dodaje kako postoji jedan trik koji mu je pomogao u karijeri:

'Moja tajna? To su strast i uživanje u nogometu, ali ne i opsjednutost. Ključna stvar je ta što nisam opsjednut nogometom. Strastven sam, dakako, ali ne i opsjednut. Nikada nisam ni bio, čak ni kada sam bio igrač', dodaje Ancelotti.

'Smiren sam, iako je to čudno reći jer me hvata nervoza prije svake utakmice. Par sati prije utakmice ne osjećam se dobro, srce mi tuče i uvlači mi se sumnja. Ali onda kada sudac započne utakmicu potpuno sam smiren. Konačno, utakmica je počela i sav moj strah je nestao', zaključio je.