napada medalju

Andy Murray odgodio oproštaj od tenisa i to na koji način!

  • B.T./Hina
  • Zadnja izmjena 30.07.2024 23:47
  • Objavljeno 30.07.2024 u 23:47
Bionic
Reading

Još nije došao trenutak da legendarni britanski tenisač Andy Murray odigra svoj posljednji meč u profesionalnoj karijeri, on i Daniel Evans prošli su dalje na olimpijskom turniru parova u Parizu.

U drugom kolu turnira Murray i Evans su bili sasvim blizu poraza protiv belgijske kombinacije Sandera Gillea i Jorana Vliegena, ali su pobijedili 6-3, 6-7(8), 11-9.

Mogli su Britanci slaviti u dva seta, ali su se doveli u situaciju da igraju odlučujući tie-break trećeg seta u kojem su gubili 7-9. Spasili su obje meč-lopte, točnije, dobili su četiri poena u nizu i plasirali se među osam najboljih.

Murray je u velikoj karijeri osvojio, između ostaloga, i dva pojedinačna olimpijska zlata, 2012. u Londonu te 2016. godine u Rio de Janeiru. Ovog lipnja je obavio operaciju otklanjanja ciste iz kralješnice zbog čega nije igrao pojedinačni dio Wimbledona, a odustao je i od pojedinačnog nastupa na Igrama. Ujedno je najavio da će Olimpijske igre u Parizu biti njegova završna epizoda velike karijere u kojoj je bio prvi igrač na svijetu te trostruki osvajač Grand Slam turnira. Dva puta je slavio u Wimbledonu (2013. i 2016.) i jednom na US Openu (2012.).

U četvrtfinalu će Murray i Evans igrati protiv pobjednika dvoboja u kojem se sastaju Amerikanci Fritz i Paul protiv Nizozemaca Haasea i Rojera.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal