premier liga

Arsenal sa sva tri boda iz Sjevernolondoskog derbija; 'Svrake' preokrenule

15.09.2024 u 20:18

Bionic
Reading

U četvrtom kolu engleskog nogometnog prvenstva, uzbuđenja nisu izostala, a pažnju su privukle dvije važne utakmice. Arsenal je u londonskom derbiju savladao Tottenham i time osigurao uspon na drugo mjesto ljestvice, dok je Newcastle United preokretom u završnici pobijedio Wolverhampton na gostovanju.

U posljednjem susretu četvrtog kola engleskog nogometnog prvenstva, Newcastle United je preokretom na gostovanju savladao Wolverhampton rezultatom 2-1.

Domaćin je poveo u 36. minuti pogotkom Joao Gomesa, no 'Svrake' su u posljednjih 15 minuta uspjele preokrenuti rezultat. Fabian Schar izjednačio je u 75. minuti, a pet minuta kasnije Harvey Barnes donio je gostima pobjedu.

U ranije odigranom velikom londonskom derbiju, Arsenal je na gostovanju svladao Tottenham s 1-0 i time se probio na drugo mjesto ljestvice. U tvrdoj utakmici s preko 20 prekršaja i osam žutih kartona, odlučujući pogodak postigao je Gabriel glavom u 64. minuti nakon ubačaja Bukaya Sake iz kornera.

Vratar Spursa Guglielmo Vicario ostao je nepomičan na gol liniji, dok je Gabriel iz blizine poslao loptu pod prečku, što je donijelo veliko slavlje 'Topnicima'.

Ovo je bio peti uzastopni susret u kojem Tottenham nije uspio savladati svog najvećeg rivala. Arsenal se ovom pobjedom popeo na drugo mjesto ljestvice s 10 bodova, dva manje od vodećeg Manchester Cityja.