ČUDESAN GOL DIEGA

Barcelona nije uspjela slomiti Atletico

01.04.2014 u 23:25

  • +6

Četvrtfinale LP, Barcelona - Atletico M.

Izvor: Reuters / Autor: Albert Gea

Bionic
Reading

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka na Camp Nou su Barcelona i Atletico Madrid odigrali bez pobjednika 1:1

Diego Costa, brazilac sa španjolskom putovnicom u redovima Atletica, našao se u početnoj postavi madridske momčadi, iako je večer ranije napustio trening nakon samo pet minuta zbog problema s koljenom. Trener Diego Simeone odlučio se kockati i postavio ga je u momčad, ali je novopečeni španjolski reprezentativac već u 30. minuti napustio teren zbog ozljede zadnje lože. Prije toga je bio protagonist akcije zbog koje je iz igre morao srednji branič Barcelone Gerard Pique. Nezgodno je pao nakon skoka i duela baš s Diegom Costom.

Utakmica je u prvom dijelu bila poprilično ravnopravna, iako je Barcelona očekivano imala više loptu u svom posjedu. No, prvu priliku imali su gosti. Pinto je vrlo loše ispucao loptu, ali je bivši Barcelonin, a od ove sezone Atleticov napadač David Villa promašio čistu šansu sa 7-8 metara. Neometan je tukao kraj gola. U 26. minuti je Messi proigrao Iniestu koji je previše oklijevao s udarcem, pa je Diego Godin blokirao njegov pokušaj.

Barcelona je imala još nekoliko situacija iz kojih je mogla do pogotka u prvih 45 minuta, a u sudačkoj nadoknadi je s dobrim pokušajem domaćinu zaprijetio Villa, ali je Pinto obranio taj pokušaj.


U 56. minuti, gosti su poveli preko Diega, igrača koji je zamijenio Diega Costu. Opalio je Diego pravi projektil iz velike daljine, iskosa s desne strane, te poslao loptu u gornji lijevi kut nespremnog Pinta.

Barcelona je do izjednačenja stigla u 71. minuti. Iniesta je udaljen od suparničkog gola više od 30 metara sa sredine terena poslao sjajnu loptu na lijevu stranu prema Neymaru, koji je utrčao prema golu Atletica i odličnim udarcem desnom nogom u suprotni kut svladao Courtoisa.

Barcelona je najbliže novom pogotku bila u 85. minuti, kada je Courtois sjajno zaustavio Messijev pokušaj iz slobodnog udarca, te krajnjim naporom odbio loptu u korner.

Liga prvaka, Završnica
Barcelona 1 1 Atletico Madrid
Strijelci
0:1 Diego (56') 1:1 Neymar (71')
Sastavi
J. Manuel Pinto
J. Mascherano
G. Pique (12' M. Bartra)
J. Alba
D. Alves
C. Fábregas (68' A. Sánchez)
Xavi Hernandez
L. Messi
A. Iniesta
Neymar
S. Busquets
T. Courtois
D. Godín
Miranda
L. Filipe
F. Juanfran
Tiago
Gabi
A. Turan (77' C. Rodriguez)
Koke
D. Costa (30' Diego)
D. Villa (70' J. Ernesto Sosa)
Žuti kartoni
A. Iniesta 56'
J. Alba 58'
Koke 19'
Gabi 38'
A. Turan 44'
F. Juanfran 52'
Diego 79'
J. Ernesto Sosa 90'