HVALA TI, BORNA

Barišić se nakon šest godina oprostio od Rangersa; poznat je i njegov sljedeći klub

01.06.2024 u 16:30

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac odlazi nakon šest sezona u Škotskoj; s Rangersom je osvojio jednu titulu prvaka, Liga kup i Škotski kup. Bio je član i momčadi koja je prije dvije godine igrala finale Europa lige protiv Eintrachta

Hrvatski reprezentativac Borna Barišić završio je svoju avanturu u Škotskoj; Glasgow Rangers potvrdio je kako Barišić napušta klub nakon šest godina, 236 nastupa i čak 54 asistencije.

Barišiću je istekao ugovor tako da klub napušta kao slobodan igrač. U Glasgow je došao 2018. iz Osijeka za nešto manje od dva i pol milijuna eura, a s Rangersom je osvojio tri trofeja - jedan naslov prvaka te po jedan Liga kup i Škotski kup - te 2022. igrao finale Europa lige koje je njegov klub izgubio od Eintrachta.

Njegov sljedeći klub trebao bi, prema pisanjima turskih medija, biti Trabzonspor, gdje će igrati zajedno s Mislavom Oršićem i Tonijem Teklićem. Za Hrvatsku je nastupio 35 puta, a Zlatko Dalić ga je uvrstio i na širi popis nogometaša koji konkuriraju za Europsko prvenstvo u Njemačkoj ovog ljeta.