NAPUŠTA LA GALAXY

Beckham još želi igrati, počela utrka moćnih za njim!

20.11.2012 u 09:48

Bionic
Reading

Jedan od najpopularnijih i najbolje plaćenih nogometaša na svijetu David Beckham odlučio je napustiti svoj klub Los Angeles Galaxy, ali još ne najavljuje završetak igračke karijere

Nekadašnji kapetan engleske nogometne reprezentacije David Beckham odigrat će 1. prosinca posljednju utakmicu za Los Angeles Galaxy, potvrdio je klub u ponedjeljak.

Petogodišnji boravak u momčadi Galaxyja engleska će zvijezda zaključiti finalnim dvobojem MLS lige protiv Houston Dynama. Bit će to repriza lanjskog finala, a Beckham i Galaxy će imati priliku obraniti titulu.

'Proveo sam čudesno razdoblje u LA Galaxyju, ali želim iskusiti još jedan izazov prije kraja karijere. Ne vidim svoj odlazak kao kraj svoje veze s ligom, jer mi je ambicija biti u vlasničkoj strukturi u budućnosti', poručio je Beckham putem klupske web-stranice.

Poznato je kako je Beckham veliki ljubitelj NBA košarke i da je u pet godina života u Los Angeles razvio veliko prijateljstvo sa zvijezdom LA Lakersa Kobeom Bryantom. Stoga je razumljivo kako Beckham, nakon odlaska u igračku mirovinu, želi ponovno doći u sunčani LA kako bi svojim iskustvom pomogao LA Galaxyju te kako bi u slobodno vrijeme mogao uživati u utakmicama Lakersa.

Bivši veznjak Manchester Uniteda i Real Madrida nije objavio gdje će nastaviti karijeru. Prošli se tjedan pojavila informacija da je u kontaktu s jednim od australskih klubova, ali njegov je glasnogovornik to demantirao.

U 2012., Beckham je po magazinu Forbes zaradio 46 milijuna američkih dolara i na listi najutjecajnijih svjetskih celebrityja smješten je na 32. mjestu. Na vrhu ljestvice je pjevačica/glumica Jennifer Lopez, a odmah iza nje je poznata voditeljica Oprah Winfrey. Od sportaša ispred Beckhama su golfer Tiger Woods (58 milijuna dolara), zatim košarkaši LeBronJames (53 milijuna USD) i Kobe Bryant (50 milijuna USD) te tenisač Roger Federer (52 milijuna USD).

Sudeći po toj ljestvici za 37-godišnjeg Beckhama još se uvijek 'lijepe novci' i sigurno će za njim biti interesa. Naravno, teško je očekivati da će ponovno zaigrati za Manchester United, Real Madrid ili AC Milan – klubove u kojima je ostavio dubok trag – ali ovaj veznjak očito još u sebi ima dovoljno motiva za nove izazove. Hoće li Beckham otići u daleku Australiju kao recimo Del Piero ili će za njega milijune 'iskrcati' neki od šeikova.