šokirao navijače

Bio je heroj Leicesterove bajke, a sada je na to sve odlučio pljunuti!

07.02.2018 u 17:27

Bionic
Reading

Riyad Mahrez tjedan dana nakon što je propao njegov transfer u Manchester City odbija trenirati u Leicesteru, a navijači koji su ga donedavno gledali kao heroja sada mu okreću leđa...

Alžirski 26-godišnji ofenzivni veznjak bio je jedan od ključnih igrača tijekom čudesne sezone koja je završila Leicesterovim osvajanjem titule u Premiershipu 2016. godine.

Autor: Youtube

Zabio je tada Mahrez 17 golova i bio je proglašen nogometaš godine na Otoku, ali u nastavku karijere više nije pružao na terenu u dresu 'lisica' jednaku razinu igre.

Jedan od razloga bila je njegova želja za transferom koju nikako nije uspijevao ostvariti, a sve je nedavno kulminiralo kada mu je posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka propao prelazak u Manchester City, nakon čega je iz protesta prestao trenirati.

'Ponaša se kao veliko dijete, zar ne? Mora ispoštivati svoj ugovor. Da sam jedan od njegovih suigrača, bio bih jako nezadovoljan. Ovime je ostavio na cjedilu svog trenera i momčad,' kaže bivši nogometaš Chris Sutton.

No, Mahrez smatra da je on žrtva u ovoj situaciji i da klub zbog toga treba platiti.

'U Leicesteru sam proveo tri predivne godine. Ponosan sam na sve što smo postigli, posebice prošle sezone kada samo osvojili naslov prvaka. Međutim, moje ambicije nisu na tome stale. Želim više i spreman sam za nove izazove. Prošle godine smo se dogovorili da ostanem još jednu sezonu i pomognem klubu u tranziciji nakon osvojene titule. Naš odnos je uvijek bio iskren i korektan i vjerujem kako će tako biti i dalje,' izjavio je još prošlog ljeta, ali nakon što ga je klub nasilno zadržao tijekom dva prijelazna roka odlučio se na odmazdu.

Navijači Leicestera okrenuli su sada leđa jednom od junaka najljepše bajke u klupskoj povijesti, a mnogi su zabrinuti, jer igrači sve češće posežu za ovakvim metodama i pitanje je kuda to sve vodi.

'U moje vrijeme nije bilo takvih stvari. Igrači su bili odgovorni i ugovori su se poštivali. Štrajkanjem je sve to otišlo predaleko. Klubove sada treba zaštititi. Nevjerojatno je kako su treneri i klubovi sada prepušteni na milost i nemilost. Gdje je nestala odgovornost društva, kao i medija? Gdje je tome kraj, u anarhiji? Svi će raditi što žele, igrači će dolazi na trening kad žele i ponašati se kako žele,' upozorio je u Njemačkoj Niko Kovač, nakon što su Dembele i Aubameyang u Borussiji štrajkom izborili odlazak iz kluba...