Sjećate li ga se?

Bio je jedan od najvećih promašaja i najplaćenijih dinamovaca; evo gdje je danas

17.10.2024 u 19:06

Bionic
Reading

Sjećate li se Francoisa Moubandjea?

Tadašnji švicarski reprezentativac je u Dinamo stigao prije pet godina i trebao je biti veliko pojačanje. Došao je kao slobodan igrač iz francuskog prvoligaša Toulousea s više od 100 nastupa u elitnom razredu francuskog nogometa.

'Francois je već dugo meni bio prvi izbor za lijevi bek. Nekoliko puta smo ga pokušavali dovesti, ali to je do sada završavalo neuspjehom. Konačno smo u tome uspjeli i iznimno mi je drago zbog toga', rekao je tadašnji trener Dinama Nenad Bjelica na predstavljanju švicarskog nogometaša.

Međutim, Moubandje se u Dinamu nije proslavio iako je bio jedan od najplaćenijih u svlačionici. Zarađivao je 625 tisuća eura po sezoni. Odigrao je samo 24 utakmice i Dinamo ga je ubrzo poslao na posudbu u Alanyaspor. Začudo, Švicarac se tamo nametnuo u ponajboljeg beka turske Superlige i vraćen je na Maksimir. No, ponovila se ista stvar. Izgubio se.

Kod Zorana Mamića je nešto i odigrao, da bi ga Damir Krznar prekrižio i Dinamo ga se riješio 2022. Moubandje se vratio kući, u Sion, ali i tamo nije ništa napravio. Odigrao je samo šest utakmica, sad je bez kluba od srpnja i vjerojatno će završiti karijeru u 35. godini.