RIJEČ TRENERA

Bišćan vrlo direktno o Rukavini i Živkoviću, ali i zašto Petković nije bio kapetan

14.05.2023 u 22:11

Bionic
Reading

Dinamo je s uvjerljivih 4:0 pobijedio Šibenik, ostavivši goste iz Krešimirova grada na dnu tablice, u zoni ispadanja.

Dinamo je rezultatski ostvario uvjelrjivu pobjedeu, ali trener Modrih Igor Bišćan, ipak je bio objektivan.

'Iako je to ispala rezultatski uvjerljiva pobjeda iako imali smo problema u prvom poluvremenu, dugo smo čekali i kombinirali kako probiti taj blok. Nakon toga se Šibenik morao otvoriti, a moja je momčad postala agresivnija i koristila prazan prostor te na koncu stigla do ovako visoke pobjede. Ono što je meni najbitnije jest činjenica da dečki rade, napreduju i samim time bit će boljih rezultata'.

U utakmici smo vidjeli puno mladih igrača, Nevistić, Topić, Rukavina, Živković...

'Drago mi je svaki put kad mladi dečki uđu, Gabriel (Rukavina) je pokazao da ima pravi top u nogama, Živković je isto iskoristio svoju minutažu. Nevistić isto marljivo trenira i čestitam mu što se potrudio da ne primimo pogodak'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Kapetan je bio Josip Mišić, a ne Bruno Petković. Je li to bila neka poruka vašem napadaču...

'Mišić? Da, to je bila moja odluka, on to zaslužuje radom i ponašanjem. Nije to nikakva poruka Petkoviću, već samo moja odluka. Nema to veze s nikakvim ugovorima, to je bio samo moj osjećaj'.

Hoće li netko od vaših juniora još otići za Split?

'Ne, neće ići nitko, Živković nema pravo nastupa, a Rukavina i Topić će ostati s nama'.

Dinamo već u šestoj utakmici pod Bišćanovim vodstvom nije primio gol.

'Kad krene takav niz, onda se to prati, svi obraćaju pozornost na to. Ali dečkima je da pojednostavnim - stalo. A onda nam nije jednostavno zabiti gol, pred kraj utakmice smo danas hvatali njihove kontre sa svih deset igrača, htjeli i zbog Nevistića zadržati taj 'cleen sheet'. Uspješno smo to odradili, želimo primati malo golova, tako to rade ozbiljne momčadi'.

Hoće li sada Zagorac braniti u Rijeci?

'Livaković će braniti u Rijeci, Zagorac ima problema s koljenom, pa nije bio ni na klupi. Špikić već dulje vrijeme osjeća sitne probleme s preponama, kao i Perić je stisnuo zube dok smo se borili za naslov i igrao nezaliječen, to mi je drago. To govori o našoj ekipi, on je htio igrati i danas, ali smo ga odlučili malo odmoriti. Vidjet ćemo kako će se osjećati prije Rijeke'

Za kraj, Bišćan je najavio derbi na Rujevici.

'U dobrom smo momentu i dat ćemo sve od sebe da budemo dobri. A kako će me dočekati? Stvarno ne znam. Neka bude kako sam zaslužio, na to ne mogu utjecati'.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Pred kamere MAXSporta stao je i trener Šibenika Damir Čanadi.

'Htjeli smo igrati na kontru i mislim da smo u prvom poluvremenu napravili problema Dinamu s probijanjem naših linija. Prvi gol je bio prelagan, po meni su tu pogriješili naši igrači. Kasnije se još više aktivirala momčad Igora Bišćana, pokazali su klasu, a mi smo se zatvorili da ne bude više golova u našoj mreži', započeo je.

'Nismo očekivali da ćemo parirati najboljoj momčadi u prvenstvu. Nedostajalo nam je nekoliko naših važnih igrača (Pozo, Đira, Perić), ali rekao sam dečkima da idući vikend zahvaljujući podršci naših navijača idemo po sva tri boda protiv Osijeka u našoj posljednjoj domaćoj utakmici. Moramo gledati kako da spasimo ovu sezonu, imamo naravno i utakmicu Kupa protiv Hajduka, a pratit ćemo i kako će proći Gorica koja također ima težak raspored', zaključio je austrijski strateg na klupi Šibenčana.

  • +27
Dinamo - Šibenik (34. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Pixsell / Autor: Goran Mehkek