dinamo

Bjelica u problemu s Petkovićem, ali za Salzburg mu se vraća jedan važan igrač

21.10.2024 u 09:55

Bionic
Reading

Nakon kiksa u domaćem prvenstvu u Puli (2:2), Dinamo ovog tjedna nastavlja s europskim obvezama. Momčad Nenada Bjelice u srijedu u 21 sat u 3. kolu Lige prvaka igra u gostima kod Salzburga.

Austrijanci nisu u najboljoj formi iako su ovog vikenda konačno nekoga pobijedili. Altach je u Salzburgu vodio 1:0 sve do 84. minute, ali se Salzburg u završnici spasio, pobijedio 2:1 i izbjegao treći uzastopni poraz. Dinamo vjeruje da može u Austriji do prve pobjede u ovosezonskoj Ligi prvaka, ali Nenad Bjelica ima malih problema sa sastavom.

Na gol bi se trebao vratiti Ivan Nevistić, koji je propustio zadnje dvije Dinamove utakmice u Varaždinu i Puli. Prvi Dinamov golman imao je još protiv Monaca problema s listom zbog čega nije branio u Varaždinu. U međuvremenu su mu se javili i problemi s leđima i nije bio potpuno spreman za Istru, ali bi trebao biti za Salzburg. Normalno je trenirao u nedjelju, trebao bi i danas i za očekivati je da će braniti u Salzburgu.

Istovremeno je upitno hoće li igrati Bruno Petković. On je zbog manjih problema s aduktorom u Puli bio na klupi pa morao ući silom prilika. Odigrao je Petković 21 minutu, izborio je i penal, ali je igrao s bolovima. I nakon utakmice Petkovića je jako 'gnjavio' taj aduktor i još se ne zna hoće li započeti utakmicu u Salzburgu.

Kako trenutačno stvari stoje, realnije je da Petković, kao i u Puli, krene na klupi pa uđe nekad u drugom poluvremenu. Petković je prevažan igrač da bi se s njim riskiralo i Bjelica ga sigurno neće gurati u momčad ako bi mu to moglo pogoršati ozljedu. Realnije je da utakmicu započne Sandro Kulenović, koji je startao i protiv Istre.

Standings provided by Sofascore