prekipjelo mu je

Bomba s Otoka! Građani će napuniti blagajnu, a odlazi igrač koji je osvojio sve

06.08.2024 u 15:08

Bionic
Reading

Engleski i španjolski velikani Manchester City i Atletico Madrid dogovorili su sve detalje ugovora i argentinski napadač Julian Alvarez će po svemu sudeći preseliti iz redova 'Građana' u redove Colchonerosa'

Britanski mediji navode kako će City dobiti oko 75 milijuna eura odštete. Navodi se kako su engleski prvaci željeli zadržati 24-godišnjeg Alvareza, ali je argentinski napadač inzistirao na odlasku nezadovoljan minutažom u Cityju svjestan kako će teško do prvog sastava pored Erlinga Haalanda.

Álvarez se može pohvaliti da je osvojio Premier ligu, FA Cup i Ligu prvaka, a s reprezentacijom je u prosincu podigao trofej svjetskog prvaka. Prvi je igrač ikad koji je uzeo trostruku krunu i Mundijal u istoj kampanji. Da stvar bude još bolja, ranije je s Argentinom osvojio i Copu Américu te novoformiranu Finalissimu, a u bivšem klubu River Plateu također je pokorio čitav kontinent pa je uz sve domaće trofeje podigao i onaj Cope Libertadores.

Čovjek je u vitrinu stavio već gotovo sve što je mogao pokupiti igranjem u svjetskoj eliti, ukoliko ne brojimo manje važna natjecanja poput UEFA-ina Superkupa i FIFA-ina Svjetskog klupskog prvenstva

Atleticov trener Diego Simeone već je ranije pokušao angažirati Alvareza, ali je 'Gaucho' 2022. iz Boca Juniorsa preselio u 'plavi' dio Manchestera za 20 milijuna eura.

Atletico je i u procesu dovođenja veznjaka Conora Gallaghera iz Chelsea za 35 milijuna eura.

Gallagher, produkt akademije 'Bluesa', trebao bi potpisati petogodišnji ugovor s Atleticom nakon što su mu u londonskom klubu kazali kako vjerojatno neće biti u planovima novog trenera Enza Maresce za nadolazeću sezonu. Međutim, nije isključena ideja dovođenja napadačkog veznog koji može operirati u poziciji tzv. lažne devetke. Mnoga su imena povezivana, a opcija bi ponovno mogao postati Dani Olmo.

Bivši napadač Dinama u ugovoru je imao otkupnu klauzulu do početka srpnja koju nitko nije aktivirao, a otad sva spekulacija oko Olma dolazi iz Barcelone. Dinamo bi u slučaju potencijalnog transfera Olma u Englesku unovčio svojih 20% od Olmova narednog transfera, te bi time u maksimirsku kasu kapnulo barem 6 milijuna eura u slučaju transfera od 60 milijuna eura.