TO BI BIO SPEKTAKL

Brazilac sanja: Je li došlo vrijeme za istinski derbi u finalu?

10.06.2014 u 12:34

Bionic
Reading

Iako je pred Brazilom dug put do finala, koji počinje prvom utakmicom protiv Hrvatske, prvotimac domaćina već je izrazio veliku želju za finalni dvoboj

'Ako me pitate koji bi finale Svjetskog prvenstva bio idealan za mene, to bi bila utakmica između Brazila i Argentine,' rekao je Dani Alves, desni bek Barcelone i brazilske reprezentacije, te dodao:

'To bi bio pravi nogometni klasik, utakmica s tolikom poviješću. Bilo bi uistinu fantastično osvojiti Svjetsko prvenstvo pobijedivši u finalu tako velikog suparnika,' nastavio je maštati Alves, koji svoju reprezentaciju vidi kao favorita za podizanje trofeja.

'Prije svega, treba respektirati Španjolce, koji su branitelji naslova. Oni su uvijek u skupini favorita. Meni se sviđa i Njemačka, koja ima izvrsne igrače. Argentina, pak, ima spektakularan napad. No, favoriti smo mi, uz Španjolsku, jer imamo uz sebe naše navijače.'


Alves je spomenuo mogući sraz s Argentinom, koji bi se prema ždrijebu najranije mogao dogoditi u polufinalu. Dođe li do tog susreta, mediji će se sigurno najviše baviti usporedbom njegovih klupskih suigrača iz Barcelone, Argentinca Lionela Messija i njegovog sunarodnjaka Neymara.

'Svaka momčad koja je ovisna o Messiju ili Neymaru bi trebala biti sretna zbog toga. Puno je bolje imati tu takozvanu ovisnost o takvim igračima, u koje možete u potpunosti imati povjerenje, nego se oslanjati na eventualni lošiji dan suparnika ili neku ozljedu iz redova suparničke momčadi,' veli Alves.

Bio bi to prvi finale SP-a između Argentine i Brazila, a zanimljiva je njihova međusobna povijest na kontinentalnim natjecanjima Južne Amerike. U osam prvih navrata (nisu se igrala finala) u kojima su ove dvije nacije bila na prva dva mjesta nevjerojatnih svim osam puta trijumfirala je Argentina. No, na posljednje tri Copa Americe dva su puta ('04 i '07) igrali međusobni finale i oba puta slavio je Brazil.