Pala je odluka

Bruno Petković ipak ostaje u Dinamu. Osigurani su mu novi ugovor i najveća plaća, ali...

28.08.2023 u 14:31

Bionic
Reading

Bruno Petković ipak ostaje u Maksimiru iako se mjesecima pisalo o njegovom potencijalnom transferu u Njemačku, Španjolsku, Italiju, Tursku…

Napadač Dinama Bruno Petković, kako pišu Sportske novosti, imao je za ponedjeljak dogovoren sastanak s čelnicima kluba oko produženja ugovora. O tome se već dugo nagađa jer pregovori su se odužili...

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Iako detalji novog ugovora nisu poznati, doznaje se da će Petković novim ugovorom postati najplaćeniji igrač Dinama. Podsjetimo, kao što smo već pisali, aktualni ugovor, koji mu jamči oko 600.000 eura na godinu, već ga neko vrijeme ne zadovoljava. Koliko je iznos novog ugovora, ostaje tajna, ali nagađa se da je dobio plaću od milijun eura po sezoni. Ali još se čeka službena potvrda.

Ova vijest svakako će razveseliti navijače jer nakon Dominika Livakovića, Josipa Šutala i Luke Ivanušeca ipak nije prodan najvažniji igrač Modrih. Uz to, treba reći da Petković u zadnje vrijeme igra u životnoj formi, a nakon odlaska Livakovića u Fenerbahče, novi trener Sergej Jakirović dao mu je i kapetansku traku. To sve govori.

'Bruno Petković nam puno znači, ponovno je to pokazao. Želimo da bude s nama, da nas kapetanski vodi. On je reprezentativac i to je važno, zato ima kapetansku traku. Iz utakmice u utakmicu to pokazuje, jako mi je drago zbog toga. On je igrač Dinama s važećim ugovorom, ja računam na njega i to nije floskula', rekao je nakon derbija protiv Rijeke novi trener Dinama Jakirović.

Želja mu je ispunjena.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Time mu je jasno dao do znanja koliko ga cijeni te je logičan slijed bio – novi ugovor.

Inače, prema Transfermarktu, Petković trenutačno vrijedi pet milijuna eura, a primjerice u prosincu 2017. bio je procijenjen na čak 13,5 milijuna eura. No tada ga čelnici kluba nisu željeli prodati.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +29
Dinamo - Rijeka, SuperSport HNL, 27.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL