slomio Sinnera

[FOTO] Carlos Alcaraz nakon velikog preokreta izborio polufinale US Opena u drugom najdužem meču u povijesti turnira!

08.09.2022 u 09:06

Bionic
Reading

Španjolac Carlos Alcaraz upisao je još jednu veliku pobjedu. U četvrtfinalu US Opena s 6-3, 6-7(7), 6-7(0), 7-5, 6-3 nadigrao je Talijana Jannika Sinnera. Za Španjolca je ovo u prvo polufinale nekog Grand Slam turnira

U meču prepunom preokreta 21-godišnji Jannik Sinner vodio je 2-1 u setovima, ali 19-godišnji Carlos Alcaraz uspio se vratiti i meč uz dodatak kako je gotovo savršeno odigrao peti set koji je dobio 6:3. Podatak da je Alcaraz na kraju spasio i jednu meč loptu dovoljno govori kakav su meč gledatelji pratili

'Da, vjerovao sam u sebe. Uvijek postoji nada, a ja sam vjerovao u svoju igru', kazao je Alcaraz.

U trećem setu, koji je Sinner dobio u tie-breaku sa sedam uzastopnih poena, činilo se da je momentum na njegovoj strani. Ali Alcaraz se i nakon toga uspio vratiti još bolji. A Sinner je upisao čak 11 dvostrukih pogrešaka prilikom servisa što ga je koštalo važnih poena.

Nakon sjajnog meča na Arthur Ashe stadionu koji je trajao čak pet sati i 15 minuta, što je drugi najduži meč u povijesti US Opena, Carlos Alcaraz izborio je polufinale u kojem će igrati protiv Amerikanca Francesa Tiafoea. Bilo je 2.50 sati ujutro na Flushing Meadowsu gdje nikada u povijesti turnira meč nije završio iza 2.26 sati ujutro. Ovo je bio njihov četvrti međusobni meč i omjer je trenutačno 2-2.

'Zaista ne znam kako sam uspio, razina igre, razina meča je bila...', kazao je Alcaraz koji nije imao riječi nakon dugog zagrljaja punog poštovanja sa Sinnerom.

Sa 19 godina, u petak će protiv Amerikanca Francesa Tiafoea (ATP-26.) pokušati doći do finala i nadati se da će u ponedjeljak postati svjetski broj 1.

'Frances je pobijedio Rafu, Rubleva, on je vrlo samouvjeren, bit će jako teško. Ali želim iskoristiti ovaj trenutak, moj prvi plasman u polufinale', dodao je Španjolac.

Drugi polufinalni par čine Rus Karen Hačanov i Norvežanin Casper Ruud.

Sinner
  • +8
Carlos Alcaraz - Jannik Sinner, četvrtfinale US Opena, 2022. Izvor: EPA / Autor: BRIAN HIRSCHFELD