VELIKO POJAČANJE

Cedevita Junior dovela bivšeg igrača Zadra i Cibone i istaknula kandidaturu za trofeje

03.09.2024 u 19:14

Bionic
Reading

Tomislav Mihael Buljan, povremeni hrvatski reprezentativac je potpisao ugovor s KK Cedevita Junior čime je momčad Dina Repeše dobila značajno pojačanje koje ju svrstava uz bok najboljim hrvatskim klubovima.

Buljan je sredinom srpnja potpisao za njemački MHP Riesen Ludwigsburg, no nije ništa neobično da u ovo doba godine dolazi do promjena i preslagivanja. U takvom spletu okolnosti Tomislavu i Cedeviti Junior se otvorila prilika za suradnju koja je i ostvarena što je sjajna vijest i za hrvatsku košarku jer FAVBET Premijer liga postaje jača za jednog kvalitetnog domaćeg igrača te zanimljivija i neizvjesnija, javlja Basketball.hr.

Tomislav je rođen je 3. studenog 2002. godine u Splitu. Svoju košarkašku karijeru započeo je u KK Mislav u Podstrani, a kasnije se preselio u Zadar gdje je igrački stasao.

Za seniorsku momčad Zadra debitirao je u sezoni 2021/22. Već sljedeće sezone odlučio se za odlazak u inozemstvo te je potpisao za španjolski Joventud koji ga je poslao na posudbu u C.B. Prat u LEB Silver ligi, gdje je imao jako dobru statistiku od 13,3 poena i 6,8 skokova po utakmici.

Sljedeći korak bio je povratak u Hrvatsku i to u Cibonu. Imao je pravo nastupa samom u ABA ligi u kpjoj je zabijao 8,9 poena uz 6,1 skokova po utakmici. U završnici prošle sezone otišao je u Melillu u španjolskoj LEB Gold ligi te preko Njemačke stigao do Cedevite Junior.