BIO SUSPENDIRAN

Čilić o najtežem trenutku karijere: Bože sačuvaj što su meni napravili

13.10.2024 u 11:22

Bionic
Reading

Marin Čilić prokomentirao je situaciju u kojoj se našao Jannick Sinner, najbolji tenisač svijeta. Podsjetimo, Sinner je kažnjen zbog dopinga, ali samo novčano i oduzimanjem bodova.

'Srećom on je znao odakle dolazi supstanca koja mu je ušla u tijelo i srećom se uspio izvući. Dosta igrača je pisalo loše o njemu jer je imao poseban tretman, a ja se s time ne slažem', rekao je Čilić za HTV.

'Organizacije kao WADA ne mare za ime sportaša, njima je to prvo i osnovno, oni se odnose rigorozno, a prema boljima još i rigoroznije. Sretan sam što je uspio izaći iz toga, a čuo sam da su se žalili tako da mislim da sam na njegovoj strani jer mislim da nije ništa svjesno htio napraviti i nije ni napravio.'

I Čilić je imao neugodno iskustvo s antidopinškim organizacijama. Hrvatski tenisač je 2013. godine kažnjen s devet mjeseci suspenzije zbog pozitivnog doping testa. Kasnije je njegov odvjetnički tim dokazao da farmakološki nalaz nije bio pozitivan na sporni niketamid, već na njegov marker, koji nije zabranjena supstanca, ali ostaje u tijelu puno duže. Sportski arbitražni sud (CAS) smanjio mu je kaznu nakon toga.

'Bože sačuvaj što su ljudi meni napravili', kratko se prisjetio Čilić najtežeg trenutka karijere.