po bod svakom

City i Newcastle podijelili bodove; Haaland prvi puta ove sezone bez gola u ligi

28.09.2024 u 15:35

Bionic
Reading

Unatoč tome što su Newcastleovi igrači većim dijelom susreta izgledali bolje, trenutak inspiracije Joška Gvardiola i Jacka Grealisha presudio je u korist Cityja, dok je Anthony Gordon osigurao domaćinima vrijedan bod iz penala u drugom poluvremenu.

U 6. kolu engleske Premier lige, Newcastle je na svom terenu ugostio aktualnog prvaka Manchester City. Domaćini su veći dio prvog poluvremena bili bolja momčad, stvarajući pritisak i kontrolirajući igru. Međutim, jedan trenutak nepažnje Kierana Trippiera bio je presudan. Jack Grealish iskoristio je priliku te asistirao Jošku Gvardiolu, koji je krasnim lažnjakom izbacio Dana Burna i precizno plasirao loptu desnom nogom u desni donji kut, čime je City poveo.

Drugo poluvrijeme nastavilo je istim intenzitetom, s puno napetosti i čvrstih duela. Tijekom cijele utakmice sudac je podijelio osam kartona, što dovoljno govori o žestini dvoboja. Najvažniji trenutak dogodio se u 57. minuti kada je Ederson skrivio penal nakon sjajnog solo prodora Anthonyja Gordona. Gordon je hladnokrvno izveo udarac s bijele točke i donio izjednačenje Newcastleu.

  • +3
Newcastle United - Manchester City, Premier liga - 28.09.2024 Izvor: Profimedia / Autor: Richard Lee / Shutterstock Editorial / Profimedia

Unatoč velikom trudu s obje strane, do kraja nije bilo promjene rezultata. Mateo Kovačić i Joško Gvardiol odigrali su cijelu utakmicu.

Standings provided by Sofascore