Bomba niotkuda

Julius Randle u Minnesotu za Karl-Anthony Townsa, ali to nije sve; evo detalja

28.09.2024 u 14:24

Bionic
Reading

U petak rano ujutro po srednjoeuropskom vremenu odjeknula je NBA 'bomba' – New York Knicksi i Minnesota Timberwolvesi zaključili su razmjenu u kojoj su glavne uloge imali Karl-Anthony Towns i Julius Randle.

Julius Randle i Donte DiVincenzo odlaze u Minnesotu, koja je prošle godine igrala finale Zapadne konferencije, dok će Karl-Anthony Towns postati novi centar Knicksa. Minnesota će uz to dobiti i zaštićeni izbor na draftu, unutar top 13, sljedećeg ljeta.

Treća momčad u ovoj razmjeni su Charlotte Hornetsi, koji su pomogli u financijskom usklađivanju tradea, a za svoj trud dobit će draft pickove, iako točne detalje još nije poznato.

Razgovori između Knicksa i Wolvesa vodili su se cijelog ljeta, a prema ESPN-u, Towns uopće nije očekivao ovu razmjenu. Odrastao je u New Jerseyju i sada će postati startni centar Knicksa, posebno jer je Mitchell Robinson ozlijeđen.

Prošle sezone Towns je prosječno bilježio 21,8 poena i 8,3 skoka, a sada će ponovno raditi s trenerom Tomom Thibodeauom, koji ga je trenirao u Minnesoti od 2016. do 2019.

Randle, koji u prosincu puni 30 godina, prošle je sezone prosječno bilježio 24,2 poena, 9 skokova i 5 asistencija u 46 utakmica, prije nego što je krajem siječnja ozlijedio rame. Očekuje se da će biti spreman za početak priprema.