poznati su detalji

Tramezzanija je morala razdvajati policija, a sve je krenulo zbog nervoznog kapetana

28.09.2024 u 13:52

Bionic
Reading

Iako se na terenu nije puno toga događalo u smislu golova, crveni karton kapetana Slavka Blagojevića i sukob trenera Paola Tramezzanija s vlastitim navijačima stavili su ovu utakmicu u središte pažnje.

Osmo kolo SuperSport HNL-a otvoreno je utakmicom između Šibenika i Istre na Šubićevcu, koja je završila bez pogodaka. Dvoboj ekipa iz sredine tablice obilježio je crveni karton Istrinog kapetana Slavka Blagojevića u 38. minuti, no usprkos igraču manje, Istra je uspjela izvući bod.

No, događaji van terena privukli su gotovo jednaku pažnju kao i sami susret. Dio navijača Istre, poznata skupina Demoni, izrazio je nezadovoljstvo trenerom Paolom Tramezzanijem. Situacija je eskalirala do te mjere da je Tramezzani nasrnuo prema ogradi koja dijeli teren od tribine, a osoblje kluba i policija morali su intervenirati kako bi ga spriječili u daljnjem sukobu s navijačima.

  • +4
Šibenik, 27.09.2024 - Nogomet: Trener Paolo Tramezzani raspravljao se s navijačima Istre na... Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

Prema pisanju istarski.hr, sukobi su započeli već u prvom poluvremenu, nakon što je Blagojević u 15. minuti dobio žuti karton. Navijači su zahtijevali od Tramezzanija da zamijeni nervoznog kapetana, ali trener je ignorirao njihove pozive, čak im dobacujući s klupe. Nezadovoljstvo se dodatno pojačalo kada je Blagojević isključen u 38. minuti zbog drugog žutog kartona. Nakon utakmice, Tramezzani je krenuo prema tribinama kako bi se verbalno suočio s Demonima, koji su mu zaprijetili da će ga otjerati iz kluba.

  • +34
Šibenik - Istra 1961 (27.9.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ovaj incident dolazi samo dva tjedna nakon što je Tramezzani, poslije poraza od Lokomotive, izrazio razočaranje ponašanjem navijača:

'Prihvaćam kritike na račun mog trenerskog rada, ali ne prihvaćam uvrede na osobnoj razini. Ovo je prvi put u mojoj karijeri da me domaći navijači tako vrijeđaju, i moram priznati da sam neugodno iznenađen. Idemo dalje, siguran sam da ćemo momčad i ja znati reagirati.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport