ZANIMLJIVO

Courtois o tajni iz Realove svlačionice: To što je Ancelotti napravio s Modrićem...

17.08.2024 u 15:55

Bionic
Reading

Talijanski nogometni stručnjak, 65-godišnji Carlo Ancelotti, spada među najtrofejnije trenere. Samo s Realom osvojio je (od najvećih trofeja) tri Lige prvaka, dva španjolska naslova prvaka, dva Kupa kralja. A osvajao je naslove i s Milanom, Bayernom, PSG-om, Chelseajem...

Prvog dana srpnja 2021. godine po drugi je put sjeo na klupu Reala. Ugovor s Kraljevskim klubom ima do ljeta 2026. godine, a kako je izjavio - kada se oprosti od madridskog kluba, oprostit će se i od trenerskog posla.

Sa svim uspjesima, te odrađenim poslom u Realu, Carlo Ancelotti dokazao je da jedan od najboljih trenera svih vremena, a takvo mišljenje ima i prvi golman kraljevskog kluba Thibaut Courtois.

Ancelotti je i prošle sezone s Realom osvojio Ligu prvaka, LaLigu i španjolski Superkup.

I nova sezona za Kraljeve je počela sjajno jer je u prvoj službenoj utakmici osvojen trofeja. U pitanju je UEFA Superkup koji je Real Madrid osvojio prije nekoliko dana pobijedivši Atalantu 2:0.

O talijanskom stručnjaku pričao je u intervjuu za AS i belgijski vratar Thibaut Courtois koji je poručio da je Ancelotti bio najbolji mogući izbor Florentina Pereza kada je trenerska pozicija u pitanju.

'Uspio je pronaći balans u tome da nam pruži slobodu, ali i da nam objasni koju taktiku želi i što očekuje od nas', rekao je Courtois.

Belgijski vratar objasnio je na primjerima poput Luke Modrića, Viniciusa Juniora i Rodryga kakav je Ancelotti 'maher'.

'On daje veliku slobodu igračima za koje vidi da tako bolje funkcioniraju. To je napravio s Modrićem, Viniciusom i Rodrygom i povukao pravi potez. Dao im je slobodu na terenu, a baš to im je trebalo kako bi pokazali kakvi su majstori', pojasnio je Courtois i nastavio.

'Mislim da mogu reći kako je Ancelotti genijalac. S njima je to pokazao jer to su igrači koje ne možeš 'zaključati' nekom svojom taktikom. Jednostavno im treba sloboda na terenu i to im je on pružio, a oni su mu se odužili na najbolji način. I zato je 'Don Carlo' jedan od najboljih trenera svih vremena'.