hrvatska reprezentacija

Dalić u problemu, Livakovića nema u borbi za četvrtfinale Lige nacija; tko treba braniti?

16.10.2024 u 12:37

Bionic
Reading

Dominik Livaković dobio je izravni crveni karton u utakmici protiv Poljske i propustit će preostale dvije utakmice Lige nacija u studenom protiv Škotske i Portugala.

Hrvatska je sinoć u 4. kolu Lige nacija odigrala 3:3 u gostima protiv Poljske, a najveći problem za Zlatka Dalića, osim činjenice da je njegova momčad prosula 3:1, je suspenzija Dominika Livakovića.

Fenerbahčeov golman je u 76. minuti susreta dobio bizaran crveni karton nakon što je ispucao loptu i u nastavku kretnje naletio na nogu Roberta Lewandowskog. Hrvatski igrači nisu mogli vjerovati da mu je španjolski sudac Alejandro Hernandez pokazao crveni karton, a nije se javio ni VAR.

UEFA-ina pravila su jasna; izravni crveni karton znači dvije utakmice kazne, a iako se ta odluka može promijeniti i ublažiti, to se događa samo u iznimnim slučajevima. Prema tome, Dalić neće moći računati na Livakovića na zadnja dva utakmica LN-a protiv u gostima protiv Škotske (15. studenog) i kod kuće protiv Portugala (19. studenog).

Nakon što je Livaković isključen, Dalić je na gol ubacio Nediljka Labrovića, ali postavlja se pitanje tko će biti njegov prvi izbor za spomenute dvije utakmice. Labrović uopće nije bio na popisu igrača za ovu reprezentativnu akciju, ali je pozvan nakon što se ozlijedio Dominik Kotarski.

Uz Labrovića i Livakovića, Dalić je imao na raspolaganju i Ivicu Ivušića i za očekivati je da će netko od njih trojice biti njegov prvi izbor za Škotsku i Portugal. Moguće je da se Dalić pozove još nekoga, a to bi eventualno mogao biti Dinamov golman Ivan Nevistić, koji sjajno brani već dvije sezone.