liga nacija

Poljaci u čudu: Je li moguće da Modrić i Hrvati zaista brane Livakovića?

16.10.2024 u 12:21

Bionic
Reading

Poljska i Hrvatska su u Varšavi sinoć odigrali jednu od najluđih utakmica godine.

U nevjerojatnih 90 minuta vidjeli smo svašta. Poljaci su poveli, pa je Hrvatska u samo pet minuta s tri fantastična gola preokrenula situaciju i činilo se da je na korak do pobjede i četvrtfinala Lige nacija, da bi ipak Poljaci s dva gola vratili sve na početak. Ipak, najviše se priča o isključenju Dominika Livakovića, koji je u 76. minuti zaradio direktan crveni karton zbog toga što je nakon ispucavanja lopte inercijom zakačio i Roberta Lewandowskog.

Bez obzira na to što su hrvatski igrači bili u nevjerici, španjolski sudac Alejandro Hernandez nije odustao od svoje prvotne namjere i poslao je Livakovića u svlačionicu. To je izazvalo burne reakcije hrvatskih igrača, izbornika i javnosti.

Ali, još burnija je reakcija bila u Poljskoj. Tamošnji navijači, braneći svoju legendu, uvredama i prijetnjama Livakoviću zasuli su društvene mreže, a neki su otišli toliko daleko da je hrvatski vratar primio i prijetnje smrću.

Također, i poljski novinari su se uključili u kampanju protiv Livakovića, pa se iščuđavaju da hrvatska javnost smatra da hrvatski vratar nije zaslužio isključenje.

'Iznenađujuće riječi, ovako Hrvati vide start na Lewandowskom', piše Gazeta.pl u naslovu i nastavlja: 'Livaković je nemilosrdno napao Lewandowskog, ali prema hrvatskom izborniku Zlatku Daliću i hrvatskom sudačkom ekspertu Bruni Mariću, nema govora o crvenom kartonu. Tvrde kako je sučeva odluka neshvatljiva i neprihvatljiva.'

Slično piše i Sport Interia koja ne može vjerovati da Hrvati brane Livakovića: 'Hrvati su doista ovo napisali. Evo kako su ocijenili razbojnički napad na Lewu', stoji u naslovu, iza kojeg pišu: 'Nakon utakmice svi hrvatski mediji i Luka Modrić ujedinjeni su u procjeni sučeve odluke da isključi Dominika Livakovića. Hrvati tvrde da nije bilo prekršaja za crveni karton, a Modrić je čak i zajedljivo komentirao da zna suca iz Španjolske i da ga ne čudi.'

Standings provided by Sofascore