hrvatska reprezentacija

Livaković ove godine više neće braniti u Ligi nacija

16.10.2024 u 10:30

Bionic
Reading

Hrvatska je sinoć u 4. kolu Lige nacija u Varšavi odigrala 3:3 s Poljskom. Momčad Zlatka Dalića vodila je 3:1, ali je na kraju morala spašavati bod nakon što je Dominik Livaković u 76. minuti dobio izravni crveni karton.

Dominik Livaković istrčao je s gola da ispuca jednu dugu loptu i došao je do nje prije Roberta Lewandowskog. Hrvatski golman je loptu izbio i onda je naletio na Lewandowskog, pogodio ga nogom u koljeno i srušio.

Španjolski sudac Alejandro Hernandez ja nakon toga potpuno neočekivano pokazao Livakoviću crveni karton. Hrvatski igrači nisu mogli vjerovati, a čekala se i reakcija VAR-a, koji se nije oglasio. Nije upitno da je Livaković naletio na Lewandowskog, ali nakon što je igrao loptom i jer se više jednostavno nije mogao zaustaviti. Najiskusniji hrvatski igrači Luka Modrić i Ivan Perišić pokušali su uvjeriti Španjolca da promijeni odluku, ali se to, naravno, nije dogodilo.

Izravni crveni karton u Ligi nacija automatski znači dvije utakmice suspenzije pa tako Livakovića neće biti u zadnje dvije utakmice natjecanja po skupinama. Podsjetimo, Hrvatska 15. studenog gostuje kod Škotske, a četiri dana kasnije dočekuje Portugal. Na gol će u tim utakmicama morati Nediljko Labrović, Ivica Ivušić ili Dominik Kotarski.

Postoji šansa da UEFA-ina sudačka komisija smanji suspenziju na jednu utakmicu, ali to se u pravilu ne događa ili se događa samo u iznimnim slučajevima.

Standings provided by Sofascore