DINAMO - HAJDUK

Dan do derbija: Gattusu se vraća važan igrač, Jakirović u vatru gura 17-godišnjaka?

12.09.2024 u 06:07

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u petak 13, rujna s početkom u 20 sati igraju protiv Dinama na Maksimiru utakmicu 6. kola SuperSport HNL (20 sati, MAXSport 1, MAXtv).

Bijeli najveći derbi hrvatskog nogometa dočekuju s trećeg mjesta prvenstvene tablice s osvojenih 11 bodova, dva manje od Dinama koji trenutno drži prvo mjesto.

U posljednjoj utakmici uoči reprezentativne pauze Hajduk je na Poljudu svladao Osijek rezultatom 1:0, a u tom susretu jedini pogodak postigao je Marko Livaja na asistenciju Rokasa Pukštasa. Dinamo je u zadnjem kolu gostovao kod Rijeke na Rujevici te je utakmica završila rezultatom 1:1.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

  • +29
Hajduk - Osijek (31.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Trener Bijelih Gennaro Gattuso u dvoboju s Osijekom zbog tri žuta kartona nije mogao računati na Filipa Uremovića koji se ponovno vraća u konkurenciju za derbi. To je jedina dobra vijest s Poljuda kojeg zadnjih dana sustižu potres za potresom. Otkaz kojeg je dobio sportski direktor Nikola Kalnić, njegove prozivke čelnih ljudi kluba i odgovor predsjednika Ivan Bilića nogomet su bacili u drugi plan.

Momčad Sergeja Jakirovića trenutno je u odličnoj formi, a eventualnom pobjedom protiv Hajduka mogla bi povećati svoju prednost na pet bodova. Isto tako jedan zalutali metak može dovesti Splićane na vrh poretka Ključno pitanje na Maksimiru zadnjih dana je hoće li Josip Mišić, koji se ozlijedio na treningu, zaigrati u derbiju.

Prema trenutnim informacijama, Mišić će vjerojatno preskočiti derbi zbog problema s mišićem. Iako je trenirao u srijedu, nije odradio puni trening s ekipom, već je samo trčao oko terena.

Najrealnija opcija je da Mišić propusti utakmicu protiv Hajduka te da ga Dinamo pokuša osposobiti za gostovanje kod Bayerna u utorak. U tom slučaju, trener Sergej Jakirović će vjerojatno u prvih 11 vratiti kapetana Arijana Ademija ili Marko Rog. Opcija je i 17-godišnji Branko Pavić.

  • +47
Rijeka - Dinamo, SuperSport HNL, 1.9.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

S druge strane, dobra vijest za Jakirovića je da su se potpuno oporavili bekovi Ronael Pierre-Gabriel i Takuya Ogiwara, koji su spremni za derbi.

Hajduk i Dinamo posljednji put su odmjerili snage početkom travnja u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa na Poljudu, a gosti su tada prošli u završnicu natjecanja pobijedivši 1:0. Susret je to kojeg su obilježili neredi, upad navijača Hajduka na teren, sukob s policijom, devastacija stadiona...

Glavni sudac derbija je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline, pomagat će mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Ivan Mihalj iz Velike Gorice, a četvrti sudac je Patrik Kolarić iz Čakovca. VAR sudac je Ivan Bebek iz Rijeke, a asistent VAR suca Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

Standings provided by Sofascore