MODRI U LIGI PRVAKA

Dinamo na impresivan način izborio ulazak u društvo europskih velikana

28.08.2024 u 20:34

Bionic
Reading

Nakon pobjede 3:0 u zagrebačkom ogledu, Dinamo je i u uzvratu play-offa Lige prvaka, ovog puta u Bakuu, pobijedio Qarabag. Istina, sada s nešto manjom razlikom, odnosno 'samo' 2:0. Tako će Dinamo po deveti put igrati u najelitnijem nogometnom klupskom natjecanju

Dinamo je poveo lijepim golom Marka Pjace (32), a konačni rezultat postavljen je autogolom Silve (53-ag).

Zagrebački je sastav u Baku stigao s velikom prednosti iz prvog dvoboja što je uvelike diktiralo i razvoj događaja na travnjaku. Domaći su morali jurnuti naprijed od samoga starta što je Dinamu omogućilo postaviti se u čvrsti blok i zatim prijetiti iz brzih protunapada.

Qarabag je u prvih 15-ak minuta stvorio nekoliko poluprilika i to prvenstveno preko svoje desne strane gdje se nalazila najslabija karika u Dinamovu sastavu Ogiwara. Ipak, Nevistićeva mreža niti jednom nije bila ozbiljno ugrožena.

S druge strane, Dinamo je prvi put zaprijetio u 21. minuti kada je Sučić okomitom loptom uposlio Baturinu čiji je udarac sa 20-ak metara prohujao tik pored vratnice.

>> Pogledajte golčinu Marka Pjace; Martin Baturina samo se primio za glavu

Ono što nije uspjelo Baturini jest Pjaci 10-ak minuta kasnije. Dinamo je mirno iznio loptu sa svoje polovice, ona je stigla do Pjace na desnom krilu, koji je potom s nekoliko driblinga 'izludio' svoje čuvare da bi zatim udarcem s vrha kaznenog prostora pogodio suprotnu vratnicu od koje se lopta neobranjivo odbila u mrežu.

Drugo je poluvrijeme počelo odličnom prilikom Qarabaga, ali kapetan Zoubir je glavom s pet metara u 52. minuti bio neprecizan.

Kazna je stigla samo minutu potom. Bernauer, koji je na poluvremenu zamijenio nesigurnog Ogiwaru, dugom je loptom uposlio Sučića koji je ušao u kazneni prostor, njegov udarac odbio je Kochalski, ali ravno u svog braniča Silvu koji nije stigao reagirati već je poslao loptu u vlastitu mrežu.

Drugi gol Dinama 'ubio' je utakmicu, domaći su izgubili i posljednju nadu u preokret pa je ostatak dvoboja bio tek odrađivanje posla.

Suparnike u novom formatu Lige prvaka u kojem će svaki od 36 klubova odigrati po osam susreta Dinamo će saznati na ždrijebu koji će se održati u četvrtak od 18 sati u Monte Carlu.

  • +40
Qarabag - Dinamo (28.8.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL