MORA IZBJEĆI DEBAKL

Dinamo sklon europskoj blamaži, ali Fola bi bila previše!

21.07.2015 u 09:45

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama odlaze u Luksemburg nakon opasnih 1:1 na Maksimiru. Ako se ponovi nešto slično u uzvratu, aktualni deseterostruki prvak Hrvatske doživjet će fijasko kakvog nije doživio nikad...

S obzirom na ogorman broj proizvedenih talenata i dominaciju domaćim nogometom, Dinamovi europski rezultati definitivno se mogu opisati kao vrlo neuspješni. Klub nije doživio europsko proljeće punih 45 godina, nešto što čak 48 klubova ostvari svake sezone, među njima i neki puno skromnijeg budžeta od hrvatskog prvaka.

No, ono čime se 'modri' mogu pohvaliti jest činjenica da u tom dugom sušnom razdoblju nisu ispadali od slabih klubova. Uglavnom su to bili predstavnici 'liga petica' te portugalski, ukrajinski ili nizozemski predstavnici, a dva uljeza u tom društvu bila su moldavski Šerif 2010. godine te prošle danski Aalborg.

Ipak, obje te momčadi bile su nekoliko klasa iznad luksemburške Fole, a Dinamo sada visi čak i protiv ove slabašne skupine poluamatera. Nakon 1:1 na Maksimiru, situacija je vrlo ozbiljna uoči uzvrata ove srijede. Momčad Zorana Mamića još ne zna za pobjedu ove sezone, a ako se slaba večer ponovi u srijedu, klub bi mogao doživjeti svoj najveći europski neuspjeh u povijesti. Nikad Dinama nije izbacio ni približno slab klub poput Fole!

Također, Dinamo u eri braće Mamić ne zna za ispadanje već na prvoj prepreci u Europi. Čak i nakon poraza od Šerifa i Aalborga, europskoj sezoni nije bio došao kraj, već je natjecanje nastavljao u Europskoj ligi.

Ovaj put popravnog ispita ne bi bilo, već bi zaključio europsku sezonu već u srpnju. Nešto što su 'modri' jedva izbjegli protiv Ludogoreca 2012. godine golom Vide u 95. minuti, a gusto je bilo i protiv Kopera 2010. godine. Zasad su se svaki put izvukli, no sreću ovaj put ne treba zazivati, već valja na terenu slabašnoj Foli dokazati da se senzacije u nogometu ipak ne događaju svaki dan...