2:1 ZA MODRE

Dinamo slavljem u Splitu potvrdio ulazak u polufinale Kupa

18.12.2013 u 17:57

  • +9

'Hrvatski kup, uzvratna utakmica: Hajduk - Dinamo'

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama prošli su u polufinale Kupa nakon što su i u uzvratu na Poljudu protiv Hajduka slavili, ovog puta 2:1. Tako je Dinamo ukupnim rezultatom 7:1 prošao dalje

Nakon što je Dinamo u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa na Maksimiru slavio 5:0 protiv Hajduka, jasno je bilo kako će uzvrat na Poljudu biti tek puka formalnost jer je bilo teško očekivati da će splitski 'bili' uspjeti anulirati veliki zaostatak iz zagrebačke utakmice. Na kraju su u jednoj ne previše atraktivnoj utakmici 'modri' slavili 2:1 i u uzvratu.

Dinamo je odlično otvorio utakmicu na Poljudu. U prvoj pravoj akciji, koju su odigrali u petoj minuti, igrači trenera Zorana Mamića došli su u vodstvo. Leko je odlično pucao iz slobodnog udarca i pogodio vratnicu, da bi se lopta odbila do Ademija koji pogađa praznu mrežu.


Tim pogotkom Dinamo je u potpunosti srušio snove domaćina da bi mogli gledati senzaciju, no Hajduk, u čijim redovima je nedostajalo nekoliko prvotimaca, nije se predavao. Hajduk je uspio izjednačiti u 22. minuti nakon što je u jednom napadu Leko srušio Bencuna (nekoliko minuta kasnije Bencun je morao napustiti utakmicu zbog ozljede) u kaznenom prostoru Dinama, a iz jedanaesterca siguran je bio Bradarić.

Nakon tih uvodnih vrlo dobrih 25 minuta tempo igre je kopnio, da bi praktički u drugom poluvremenu potpuno pao ritam igre. Tek pred kraj utakmice vidjeli smo nekoliko vrlo lijepih prigoda s jedne i druge strane, dva poništena pogotka zbog zaleđa. I kada se očekivao remi, bljesnula je lijepa akcija Dinama. Igrala se 86. minuta kada je Lima dugom loptom pronašao Halilovića koji je sam krenuo prema golu Hajduka. Iako ga je stigao Maloča i odbio mu loptu, ona je došla do Antolića koji pogađa u praznu mrežu za slavlje Dinama u Splitu.

Hrvatska kup
Hajduk Dinamo Zagreb 1:2
prva utakmica 5:0