HOĆE LI SE VRATITI?

Dinamo već napušta jedan od igrača bez čijih golova bi Modri teško do naslova

28.05.2024 u 10:45

Bionic
Reading

I dok Dinamovi navijači liječe mamurluk od velikog nedjeljnog slavlja, igrački sektor se raštrkao svaki na svoju stranu. Neki su u reprezentaciji, neki na odmoru, a neki se, poput Gabriela Vidovića, moraju pobrinuti za svoju budućnost

Dinamo je nedjeljnim remijem 3:3 protiv Rudeša okončao sezonu, potom s navijačima proslavio sve učinjeno i osvojeno, i zatvorio stranicu 2023/24. U nadi da više neće imati tako stresnu sezonu.

Naravno, ljubiteljima nogometa to je čak i bilo zanimljivo, jer dosadno je kada Hajduk iz utrke otpadne već prije rujna.

Međutim, kako je još u nedjelju naglasio sportski direktor Marko Marić, do tri najnovija trofeja Dinamo je stigao uz puno muke.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Dojmovi su predivni, rezultatski smo ostvarili uspjeh, ali ne smijemo zaboraviti kako je tekla sezona....', rekao je Marić.

Problem takve sezone možda je i činjenica što se na njenom početku nije znalo tko je odgovoran za sportsku politiku. Iako je Dario Šimić bio 'taj', to je bilo samo na papiru, jer igrače koje je želio Igor Bišćan, nisu stigli u Maksimirsku.

Istina, među Modre je stigao Gabriel Vidović, kojeg je Bišćan znao kroz mladu reprezentaciju, ali na obostranu žalost, Bišćana više nije bilo u Maksimiru kada je ovaj - tada još 19-godišnjak stigao na posudbu iz Bayerna.

Vidovićev gol za pobjedu protiv Varaždina Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

I bilo mu je teško uklopiti se u momčad, jer ona je već bila u 'pogonu' više od mjesec dana, a Vidović je na brzinu morao 'pohvatati' konce.

No, iako još uvijek 'klinac', koji je promijenio i grad i državu, stigao je Vidović u Zagreb, sam samcat, usavršavao je jezik, te se polako 'zaljubljivao' u metropolu i navijače. Ali što je najvažnije, čekao svoju priliku. I već na startu, u premijernom nastupu, zabio je gol Slaven Belupu, potom i Rudešu.

S time što je (i) u Dinamu igrao na poziciji koja mu nije 'prvi izbor'. Jer Vidović je u mlađim Bayernovim kategorijama igrao desetku, dok je u momčadi Modrih dobivao priliku na krilu. S time da u tom prvom dijelu sezone, u igru češće ulazio s klupe, nego je bio starter. Ali ni to ga nije pokolebalo, pa je protiv Osijeka zabio pobjednički gol na Opus Areni.

Tijekom zimskog prijelaznog roka u Dinamo je doveden Arber Hoxha, za kojeg su Modri platili odštetu, a što je značilo da će imati prednost pred Vidovićem, jer on je ipak samo 'na posudbi'.

Međutim, strpljiv i uporan, Vidović je dočekao svojih pet minuta i u drugom dijelu sezone, te svojim golovima izravno donio šest bodova Dinamu. Jer zabio je Varaždinu u Zagrebu za pobjedu 2:1, a potom i u Varaždinu za pobjedu 1:0. Dakle, itekako je ostavio dubok trag u Dinamovom osvajanju naslova prvaka.

Vidovićev gol Varaždinu u pobjedi 2:1 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Naravno, kako je on igrač Bayerna na posudbi, već u srijedu Vidović se vraća u München, te se mora staviti na raspolaganje klubu, koji će odlučiti o njegovoj sudbini.

Naime, Dinamo očito nije spreman uplatiti Bayernu otkupninu za Vidovića, a Bavarci za 20-godišnjaka traže 3,5 milijuna eura, dok su iz Zagreba ponudili upola manji iznos. Što izgleda pomalo neozbiljno od novog-starog hrvatskog prvaka, koji je pri dovođenja Vidovića na posudbu znao sve uvjete.

Kako doznajemo, u Dinamu bi željeli ispregovarati novu posudbu, ali zdrava logika sugerira da je to najgora opcija za Vidovića. Čak i da ne dođe Marko Pjaca, koji igra baš na pozciji krilnog napadača, tu su u konkurenciji i dalje Hoxha i Baturina, ali i oporavljeni Stojković i Kačavenda, te je jasno da igrač na posudbi teško može dobiti željenu minutažu.

I kako sada stvari stoje, čini se da bi ovaj simpatiči dečko, ali i veliki nogometni potencijal, mogao ostati upamćem samo po jednoj sezoni u Dinamu. Jer u 40 nastupa zabio je devet golova, što je krilnog igrača 'strašna statistika'.

Iako je pokazao i dokazao da hrvatskom prvaku može donijeti puno toga dobroga. U budućnosti možda i ekstra dobit....

  • +11
Dinamo, proslava naslova Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL