prijateljska utakmica

Dinamova mladost 'sredila' Šahtar; Baković zabio za pobjedu 'modrih'

26.07.2024 u 21:45

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama su odigrali prvu od dvije dogovorene pripremne utakmice s ukrajinskim Šahtarom. U petak su 'modri', u za javnost zatvorenoj utakmici, bili bolji 1:0 od aktualnog prvaka Ukrajine, a pobjednički gol zabio je mladi Tomas Baković

Dinamo je sa Šahtarom dogovorio dvije pripremne utakmice. U prvoj, koja je odigrana u petak, te je bila zatvorena za javnost, 'modri' su slavili 1:0. Druga se igra u subotu (27. srpnja, 19 sati, MAXSport, MAXtv) te će navijači taj dvoboj moći pratiti s tribine zapad dolje, a ulaznice će se prodavati po cijeni od 10 eura. Trebala bi to biti 'generalka' na novu sezonu te je za očekivati da će Jakirović zaigrati s najjačim snagama.

Baš je zato u petak navečer trener Dinama Sergej Jakirović na teren je poslao kombiniranu momčad te su 'modri' susret započeli u sastavu: Zagorac - Mikić, Bernauer, Torrente, Ogiwara - Vrbančić, Pavić, Baković - Kačavenda, Kulenović, Horvat.

Treba reći i to da ni Šahtar nije igrao u najjačem sastavu, a Jakirović je priliku dao i ostalim 'poletarcima' kao što su Zebić, Jakirović, Šunta, Miljak, Vrbančić i Ćutuk. Za Šahtar je zaigrao bivši igrač Dinama Bartol Franjić.

Tribine Hitrec-Kacijana popunili su brojni prvotimci Dinama i Šahtara koji nisu bili u konkurenciji za ovaj susret, a bio je tu i sportski direktor Šahtara Darijo Srna koji je dvoboj gledao u društvu Marka Marića, sportskog direktora Dinama. Na tribinama su viđeni i Velimir Zajec, Zorislav Srebrić, Ivan Cvjetković...

  • +24
Dinamo - Šahtar Donjeck, prijateljska utakmica, 26.7.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Mladi Tomas Baković zabio je za pobjedu Dinama u 67. minuti utakmice nakon što su Kačavenda i Kulenović probili desnu stranu. Kačavenda je proigrao Bakovića koji zabija za pobjedu.

Spomenimo i to kako su Ukrajinci dva puta pogodili vratnicu, imali su Zagorac i Filipović - golmani Dinama - dosta posla na ovoj utakmici, ali su sačuvali svoju mrežu.