SVAKA ČAST

Dinamovi talenti u finalu elitnog natjecanja gdje ih očekuju vršnjaci iz Bayerna

10.04.2019 u 22:50

Bionic
Reading

Dinamo je u gostima protiv Southamptona slavio 3:1, te izborio finale 'neslužbene Lige prvaka mladih' naziva Premier League International Cup gdje ga čeka Bayern

Naziv natjecanja je Premier League International Cup i sudjeluje 12 otočkih te 12 momčadi iz kontinentalnoga dijela Europe. I dok otočki sastavi moraju izboriti nastup putem engleske lige za igrače do 23 godine starosti, preostalih 12 europskih sastava dolazi na poziv organizatora. Pozivnicu dobivaju klubovi koji, sukladno procjeni vodstva engleske Premier lige, predstavljaju najbolje nogometne škole u Europi.

U takvoj se konkurenciji Dinamo se probio u finale, u srijedu je na tome putu svladao Southampton. Inače, ove su se dvije momčadi međusobno sučelile još u grupnoj fazi natjecanja kad je Southampton slavio 1:0. No, plavi su tada, silom neprilika, nastupili u pomalo kombiniranom sastavu. Jovićevićeva je družina nakon toga u skupini nadigrala West Ham United 2:0 i potom Porto 4:1 da bi u četvrtfinalu bila bolja od Tottenhama 1:0.

'Modri' su poveli u 10. minuti kada je Antonio Marin sjajno ubacio nakon prodora po lijevoj strani, a Leon Šipoš mirno pospremio loptu u mrežu za 1:0.

Vodstvo nije dugo potrajalo - u 23. minuti za 1:1 je zabio Harry Hamblin. Nažalost po njega, samo 14. minuta kasnije, u 36. Hamblin je zbog grubog starta zaradio izravno isključenje i ostavio svoju momčad na cjedilu.

A Southampton je to itekako osjetio, a idući pogodak primio je u 54. minuti kad je za 2:1 zabio upravo igrač koji je iznudio crveni karton protivnika - Marko Gjira.

Točku na i stavio je Čujić koji je pogodio u 82. minuti nakon još jedne krasne asistencije Antonija Marina.

  • +17
Dinamo - Liverpool, 1/8 finala juniorske Lige prvaka, 12.3.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL