TRI GLATKA SETA

Đoković s 37 i dalje ruši rekorde; na Wimbledonu je napravio nešto što nije nitko prije

09.07.2024 u 06:00

Bionic
Reading

Srpski tenisač je u glatka tri seta (6:3, 6:4, 6:2) pobijedio Holgera Runea i došao do svog 40. četvrtfinala na Grand Slamovima. Za ulazak u polufinale borit će se protiv Alexa De Minaura

Novak Đoković je posljednji tenisač koji je na ovogodišnjem Wimbledonu došao do četvrtfinala, a to je učinio uvjerljivom pobjedom 6:3, 6:4, 62 nad Holgerom Runeom, 15. igračem na ATP ljestvici.

Bio je to njihov šesti međusobni dvoboj u kojem je Đoković došao do četvrte pobjede, ali najuvjerljivije do sada, jer je Rune prvi put ostao bez osvojenog seta.

Najuspješniji tenisač svih vremena na Grand Slam turnirima tako je došao do rekordnog 60. četvrtfinala. Najviše ih je odigrao u Roland Garrosu (18), a najmanje na US Openu (13). U Australiji je 14 puta bio među osmoricom najboljih, a ovo mu je 15. četvrtfinale u Wimbledonu, gdje je sedam puta dizao pobjednički pehar.

Za plasman u polufinale Đoković će igrati protiv Alexa De Minaura koji je svladao Arthura Filsa sa 6:2, 6:4, 4:6, 6:3 i tako prvi put stigao do četvrtfinala u All England Clubu, a treći put na Grand Slam turnirima.

Četvrtfinale Wimbledona su po prvi put dohvatili i Taylor Fritz te Lorenzo Musetti, koji nikada nije došao tako daleko ni na jednom Grand Slam turniru.

Fritz je među osam došao velikim preokretom, nadoknadivši dva seta zaostatka protiv 4. tenisača svijeta, Alexandera Zvereva dok je Musetti slavio u četiri seta protiv Giovannija Mpetshija Perricarda.