psk_2

ZVIJEZDA

Nova nada; mladi Talijan izborio rezultat karijere na Wimbledonu

  • Lu.K./Hina
  • Zadnja izmjena 08.07.2024 19:01
  • Objavljeno 08.07.2024 u 19:01
Bionic
Reading

Lorenzo Musetti pobijedio je Giovannija Mpetshija Perricarda (4:6, 6:3, 6:3, 6:2) i izborio četvrtfinale Wimbledona. To mu je najbolji rezultat ikada na jednom Grand Slam turniru

Talijanski 22-godišnji tenisač Lorenzo Musetti, 25. igrač svijeta, prvi je put u karijeri prošao dalje od osmine finala na Grand Slam turnirima pobijedivši Giovannija Mpetshija Perricarda sa 4:6, 6:3, 6:3, 6:2.

Musetti je dvaput bio u osmini finala Roland Garrosa, ali na ostalim Grand Slam turnirima nije došao dalje od trećeg kola. No, iskoristio je neiskustvo svog suparnika, koji je samo godinu dana mlađi, ali mu je ovo bio wimbledonski debi i uopće treći nastup u glavnom ždrijebu na Grand Slam turnirima. Plasman u 4. kolo turnira u All England Clubu je Francuzu uvjerljivo najbolji rezultat, jer u dva pariška nastupa nije uspio proći prvo kolo.

Plasman u četvrtfinale Wimbeldona samo je nastavak odličnih Musettijevih nastupa na travnatoj podlozi u ovoj sezoni, u kojoj je bio finalist u Queen's Clubu te polufinalist u Stuttgartu.

Za plasman u polufinale Musettijev suparnik će biti pobjednik susreta između Alexandera Zvereva i Taylora Fritza.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal