VELIKI PREOKRET

Dan autsajdera na Wimbledonu; Fritz šokirao Alexandera Zvereva u pet setova

08.07.2024 u 20:50

Bionic
Reading

Američki tenisač preokrenuo je 0:2 u setovima i izborio svoje prvo četvrtfinale na trećem Grand Slam turniru sezone. Tamo ide na talijanskog tenisača Lorenza Musettija

Američki tenisač Taylor Fritz treći put u karijeri 26-godišnji nadoknadio je zaostatak od dva seta i sa 4:6, 6:7 (4), 6:4, 7:6 (3), 6:3 svladao četvrtog tenisača svijeta Alexandera Zvereva za plasman u četvrtfinale Wimbledona.

Tako je osmina finala za Nijemca ostala čarobna granica u All England Clubu, preko koje još nije uspio proći i naći se među onima koji će nastaviti borbu za naslov.

Samo ga je jedan set dijelio od toga, a na njegovoj je strani bila i tradicija u dvobojima s 12. igračem ATP ljestvice. Naime, u dosadašnjih osam dvoboja Zverev je ostvario pet pobjeda i slavio u jedina njihova dva susreta na Grand Slam turnirima, a oba su se dogodila baš u Wimbledonu - 2018. u drugom kolu, a 2021. u trećem.

Fritza u njegovom prvom wimbledonskom četvrtfinalu čeka Lorenzo Musetti koji je pobijedio Giovannija Mpetshija Perricarda sa 4:6, 6:3, 6:3, 6:2 i tako se po prvi put u karijeri našao među osmoricom najboljih na jednom Grand Slam turniru.

U četvrtfinalu je i Alex De Minaur koji je svladao Arthura Filsa sa 6:2, 6:4, 4:6, 6:3, a čeka boljeg iz dvoboja između sedmerostrukog wimbledonskog pobjednika Novaka Đokovića i Holgera Runea.