na izlaznim je vratima

S Dinamom nema šale; odbio je milijunsku ponudu, evo koliko traži za Sučića

08.07.2024 u 22:51

Bionic
Reading

Petar Sučić je velika želja novog talijanskog prvoligaša Coma, koji je Dinamu poslao službenu ponudu. Iako se činilo da je transfer pred završetkom, Dinamo je ipak odbio ponudu Talijana. Como je ponudio sedam milijuna eura, dodatni milijun eura u bonusima i 20 posto od buduće prodaje, no to nije zadovoljilo klupsko vodstvo Dinama.

Dinamo za 20-godišnjeg Petra Sučića traži oko deset milijuna eura, što je iznos koji Como smatra previsokim i nema namjeru značajno povećati svoju ponudu. S obzirom na trenutnu situaciju, transfer je daleko od realizacije. Dinamu se ne žuri s prodajom jer još nije pronašao adekvatnu zamjenu za Sučića, iako intenzivno radi na tome.

Iako je u Dinamu odigrao samo jednu sezonu i postao jedan od najvažnijih igrača pod vodstvom trenera Jakirovića, nema ništa protiv odlaska u Como. Štoviše, Serie A vidi kao veliki izazov i rado bi se preselio u Italiju.

Međutim, pitanje je koliko je to realno s obzirom na trenutne Dinamove zahtjeve. Talijani su svjesni da su prošlog ljeta iz Maksimira za znatno manje iznose od deset milijuna eura otišli standardni hrvatski reprezentativci Dominik Livaković i Luka Ivanušec. Stoga, teško je očekivati da će Como ponuditi toliku svotu.

  • +8
Dinamo predstavio nove dresove Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Sučić je u Dinamo stigao u siječnju 2022. iz Zrinjskog za 200.000 eura. Tog ljeta bio je posuđen natrag Zrinjskom, gdje ga je trenirao Sergej Jakirović. Igor Bišćan ga je prošlog ljeta poveo na pripreme u Sloveniju. Iskoristio je priliku, probio se u prvu momčad i prošle sezone upisao 43 nastupa, postigao dva gola i upisao dvije asistencije