ČETVEROGODIŠNJI UGOVOR

Stigla zamjena za Hummelsa; Borussia Dortmund 'otela' Stuttgartovog kapetana

08.07.2024 u 21:58

Bionic
Reading

Novi trener Dortmunda, Nuri Sahin, dobio je zamjenu za Matsa Hummelsa. Riječ je o njemačkom reprezentativcu i dosadašnjem kapetanu Stuttgarta, Waldemaru Antonu

Borussia Dortmund potpisala je ugovor s braničem Waldemarom Antonom, dosadašnjim kapetanom Stuttgarta; vijest su u ponedjeljak objavila oba bundesligaška kluba.

Nogometaš uzbekistanskog porijekla koji je bio član njemačke reprezentacije na Euru. potpisao je četverogodišnji ugovor sa svojim novim klubom, a njemački mediji navode da je transfer vrijedan 22,5 milijuna eura.

Stuttgart je u prošloj sezoni završio na drugom mjestu u Bundesligi, iza neporaženog prvaka Bayera, a Anton je igrao u 33 od 34 prvenstvene utakmice.

Za njemačku reprezentaciju je debitirao u ožujku ove godine, a na Euru je dobio priliku u nokaut fazi natjecanja, ušavši u završnici dvoboja osmine finala s Danskom (2:0) te u produžetku četvrtfinalnog susreta sa Španjolcima (1:2).

Dolazak Antona prvo je pojačanje za novog trenera Borussije Nurija Sahina koji je time dobio zamjenu za Matsa Hummelsa koji je napustio Dortmund.