psk_2

draža nam je pobjeda

Dovoljan nam je i remi! Evo što se mora posložiti da prođemo kao treći!

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 24.06.2024 10:46
  • Objavljeno 24.06.2024 u 10:46
Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras u 21 sat u Leipzigu igra presudnu utakmicu grupne faze Europskog prvenstva. Vatreni moraju ostvariti pobjedu protiv Italije jer bi im četiri boda, uz pobjedu ili remi Španjolske protiv Albanije, osigurali drugo mjesto u skupini i plasman u osminu finala.

U grupi C, trenutno treće mjesto drži Slovenija s dva boda, dok je Srbija na četvrtom mjestu s jednim bodom. U posljednjem kolu igraju se utakmice Engleska – Slovenija i Danska – Srbija.

Za Hrvatsku bi bilo idealno da Danska pobijedi Srbiju, a Engleska uvjerljivo savlada Sloveniju s tri ili više golova razlike. U tom scenariju, Slovenija bi imala lošiju gol-razliku od Hrvatske među trećeplasiranim ekipama.

Hrvatska, navijači, Leipzig 3, 23.6.2024. Izvor: Pixsell / Autor: PIXSELL Sanjin Strukic / Pixsell

Druga, manje vjerojatna mogućnost, je da Srbija i Engleska ostvare visoke pobjede (s barem tri gola razlike) protiv Danske i Slovenije. Time bi Slovenija i Danska završile na trećem i četvrtom mjestu s dva boda, ali s lošijom gol-razlikom od Hrvatske.

  • +42
Hrvatska, navijači, Leipzig 2, 23.6.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ako Hrvatska remizira s Italijom, morat će se osloniti na povoljan ishod u grupi F. Portugal je osigurao prvo mjesto sa šest bodova, Turska je druga s tri boda, dok su Češka i Gruzija treće i četvrto s jednim bodom.

U ovom scenariju, Portugal mora pobijediti Gruziju, a Turska Češku. To bi ostavilo Češku na trećem mjestu s jednim bodom, što bi bio slabiji učinak od Hrvatske ako remizira s Italijom.

  • +90
Euro 2024: Utakmica 2. kola skupine B Hrvatska - Albanija (19.6.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Ulaskom u posljednje kolo, osim naše, postojale su još tri skupine u kojima treća momčad može imati svega dva boda, ali Mađarska je postigla pobjedonosni pogodak u 100. minuti protiv Škotske, što je otežalo put Vatrenima do osmine finala.

Ako bi Škotska i Mađarska odigrale neriješeno, Škoti bi zauzeli treću poziciju s dva osvojena boda i gol-razlikom od -4, što bi bio lošiji rezultat od Hrvatske u slučaju remija s Italijom. No, Mađari su svojom pobjedom osvojili treće mjesto sa tri boda.

Presudnu utakmicu s Italijom, Vatreni igraju večeras, 24. lipnja s početkom u 21 sat.

Hrvatska navijači Leipzig 2 23.6.2024. Izvor: Pixsell / Autor: PIXSELL
Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal