psk_2

tanki živci

Drama na treningu njemačke reprezentacije; treneri spriječili tučnjavu među igračima

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 12.06.2024 19:01
  • Objavljeno 12.06.2024 u 19:02
Bionic
Reading

Njemački mediji otkrivaju kako se na jednom od posljednjih treninga njemačke reprezentacija odigravala prava drama. Malo je nedostajalo da se fizički obračunaju Antonio Rüdiger i Niclas Füllkrug

Njemačka je domaćin Eura i od 'elfa' se očekuje borba za titulu. No, čini se kako je pritisak javnosti postao pretežak za neke od reprezentativaca pa je atmosfera u reprezentaciji nepovratno narušena.

Tako njemački mediji otkrivaju da je na jednom od posljednjih treninga bilo poprilično vatreno. Podsjetimo, Njemačka kao domaćin igra prvu utakmicu ovog Eura i to već u petak (14. lipnja, München) protiv Škotske. Izbornik Julian Nagelsmann uigravao je svoju momčad za taj susret, no trening se zamalo pretvorio u boksački ring.

Bild navodi kako su se zamalo potukli stoper Real Madrida Antonio Rüdiger i napadač Borussije Dortmund Niclas Füllkrug! Navodno je tijekom cijelog treninga vladala neka čudna napetost, a Rüdiger i Füllkrug su se nekoliko puta našli u malo čvršćim duelima prilikom borbe za loptu pa je nakon toga krenuo verbalni obračun.

No, na tome nije stalo, Rüdiger i Füllkrug u jednom su se trenutku počeli žestoko naguravati, bilo je samo pitanje trenutka kad će sukob prerasti u boksački obračun. Srećom, pomoćni trener reprezentacije Sandro Wagner uspio je reagirati na vrijeme te je uz pomoć ostalih igrača razdvojio 'napaljeni' dvojac.

Izbornik Julian Nagelsmann nije želio ništa riskirati te je odmah prekinuo trening i odredio kratki predah za osvježenje. Rüdiger i Füllkrug su, prema tvrdnjama njemačkih medija, djelovali vrlo uznemireno, situacija je bila vrlo napeta.

Zbog svega je Nagelsmann odlučio da Rüdiger ostatak treninga odradi s kondicijskim trenerom, odvojeno od ostatka momčad, a ovaj je nakon te izbornikove odluke samo podrugljivo zapljeskao.

Za sada nije poznato hoće li Nagelsmann kazniti svoje 'nabrijane' igrače zbog nediscipline, no njemački su mediji začuđeni ovim obračunom.

Naime, Rüdiger i Füllkrug se jako dobro poznaju i inače su u sjajnim odnosima. Već praktički 15 godina igraju zajedno kroz sve njemačke reprezentativne selekcije, još od 2010. godine kad su debitirali u U-18 reprezentaciji 'elfa'...

Njemačka je u skupini s Mađarskom, Škotskom i Švicarskom.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal