psk_2

sudar generacije z

Yamal o Gvardiolu riječima hvale: Za tako nešto doista trebaš biti veliki igrač!

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 12.06.2024 15:47
  • Objavljeno 12.06.2024 u 15:24
Bionic
Reading

Yamal je odigrao 72 minute u posljednjoj pripremnoj utakmici u kojoj je Španjolska pobijedila 5-1 Sjevernu Irsku te je u njoj dva puta asistirao za pogodak. Dva puta je asistirao i u ožujku u prijateljskoj utakmici s Brazilom koja je završila 3-3

Šesnaestogodišnji krilni napadač Barcelone i španjolski nogometni reprezentativac, Lamine Yamal, s oduševljenjem iščekuje nadmetanje s dvadesetdvogodišnjim hrvatskim braničem Joškom Gvardiolom, ističući da ga smatra izuzetno talentiranim igračem.

Španjolska i Hrvatska će u subotu u 18 sati igrati u Berlinu prvu utakmicu Europskog prvenstva.

'Bit će jako teško. Hrvatska je iznimno snažna na ovakvim natjecanjima. To je jako iskusan protivnik koji zna igrati.' izjavio je Lamal u intervjuu katalonskim novinama Mundo Deportivo.

'Očekujem, dakako, pobjedu ali bit će jako teško,' dodao je mladi napadač.

Yamal, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 90 milijuna eura, predstavlja veliku nadu za Barcelonu. Debitirao je za reprezentaciju Španjolske u rujnu i od tada je upisao sedam nastupa, postigavši pritom dva pogotka.

'Na televiziji sam gledao Hrvatsku na prošlom Svjetskom prvenstvu protiv Brazila i Argentine', rekao je.

Na Svjetskom prvenstvu u Katru, održanom u prosincu 2022., Hrvatska je izgubila u polufinalu od Argentine rezultatom 0-3, ali je uspjela osvojiti brončanu medalju u utakmici za treće mjesto. Na ovom natjecanju posebno se istaknuo branič Gvardiol, trenutni igrač engleskog prvaka Manchester Cityja.

'Joško je zaista izvanredan igrač. Igra za City, koji je po mom mišljenju jedan od najboljih klubova na svijetu. A on je tamo redoviti član prve postave. Za tako nešto doista trebaš biti veliki igrač! ', izjavio je Yamal.

'Jedva čekam da se suočimo', dodao je.

Yamal je rođen u katalonskom mjestu Esplueges de Llobregat, udaljenom 10 kilometara od Barcelone. Počeo je svoju nogometnu karijeru u podmlatku Barcelone, a prije godinu dana dobio je priliku zaigrati za prvu momčad. Iako će idućeg mjeseca napuniti 17 godina, ovaj tinejdžer već je imao značajnu ulogu u svojoj prvoj sezoni, sudjelujući u 50 utakmica za Barcelonu i uspijevajući se nametnuti kao stalni član udarne postave. Unatoč tome što Barcelona ove sezone nije osvojila niti jedan trofej, Yamal je pridonio momčadi s sedam golova i deset asistencija.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal