NOGOMETNI SP U-17

Drugi remi mladih Hrvata; vratili se nakon dva gola minusa

21.10.2015 u 00:17

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija do 17 godina osvojila je drugi bod u drugom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Čileu.

Poslije neriješenih 1:1 u susretu otvaranja protiv domaćina, mladi su se Vatreni sastali s vršnjacima iz Sjedinjenih Američkih Država, te ponovno odigrali neriješeno, ovoga puta 2:2.

Iako je Hrvatska tijekom cijele utakmice imala premoć u broju udaraca te kornerima, Amerikanci su na odmoru imali dva pogotka viška.

Za vodstvo Amerikanaca pogodio je C. Pulisic u 20. minuti dvoboja, nakon što je izbio sam pred Šempera, da bi u 40. minuti Vazquez udvostručio tu prednost i stavio vrlo težak zadatak pred Hrvate, piše hns-cff.hr.

Ipak, sredinom drugog poluvremena Majić je iz gužve uspio smanjiti suparničko vodstvo, da bi Ivanušec u 77. minuti nakon povratne lopte Brekala zatresao mrežu za, pokazat će se, konačnih 2:2. Hrvatska je pritom u završnici utakmice tri puta tresla i okvir gola.

U drugoj utakmici drugog kola Skupine A sastaju se Čile i Nigerija, a u drugi će krug proći dvije najbolje momčadi iz svake skupine, uz četiri najbolje treće.

SAD:
W. Pulisic, Nelson, Arellano, De la Torre (od 83' Wright), C. Pulisic, Perez (od 68' Calvillo), Barbir, McCabe, Adams, Vazquez (od 75' Gallardo), Zendejas. Izbornik: R. Williams.
Hrvatska: Šemper, Sosa, Erlić (od 44' Ivanušec), Kalaica, Soldo, Brekalo, Đurasek (od 44' Đira), Majić (od 83' Babić), Moro, Lovren, Šverko. Izbornik: D. Bašić